Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Έχει βάλει στόχο της 900 μονάδες ο γενικός δείκτης

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Έχει βάλει στόχο της 900 μονάδες ο γενικός δείκτης
Μετά από περίπου 250 συνεδριάσεις το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται και πάλι αγκαλιά με τις 800 μονάδες
Λίγο πριν ο Μάιος παραδώσει τη σκυτάλη στο καλοκαίρι ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου βρίσκεται μετά από περίπου 250 συνεδριάσεις αγκαλιά με τις 800 μονάδες, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Για τη συνέχεια η διαγραμματικά επιτυχής ανοδική διάσπαση των 780 μονάδων έχει ανοίξει για τα καλά το δρόμο για τη ζώνη αντίστασης των 860 με 850 μονάδων.

Η γωνιά δε ανόδου των 85º εάν συνδυαστεί με τον ισχυρότατο τζίρο συναλλαγών δίνει το στίγμα διάθεσης της αγοράς για μια ανοδική κίνηση, που στη παρούσα φάση μέσα από τις αναμενόμενες πτωτικές διακυμάνσεις, να προσεγγίσει τις 895 με 900 μονάδες, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Καταστρατήγηση του εν λόγω σεναρίου θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη βύθιση και παραμονή του Γενικού Δείκτη μέσα στα απόνερα των 780 με 750 μονάδων.
Η επάνοδος του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι -μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα αποχής- τον έχει σπρώξει πάνω από τη σημαντική αντίσταση των 2055 μονάδων ανοίγοντας πλέον μέτωπο με το επίπεδο των 2200 μονάδων.

Ζητούμενο σε ένα πιθανό pullback είναι η άρνηση του δείκτη να πραγματοποιήσει ημερήσια κλεισίματα κάτω από τις 1990 μονάδες, αναφέρει ο αναλυτής.
Υπό την επίβλεψη της Eurobank ο Τραπεζικός Δείκτης έκανε το «θαύμα» του παρασύροντας με την αρπαγή των 670 μονάδων όλο το ελληνικό χρηματιστήριο σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Διαγραμματικά ο δείκτης εάν διακρατήσει τις 648 με 670 μονάδες θα ανοίξει τα ανοδικά φώτα για να βρεθεί στο κατώφλι των 770 μονάδων.
Από εκεί και πάνω το πεδίο είναι ελεύθερο έως το 1000ρικο. Κοιτώντας επιμέρους τις τραπεζικές μετοχές αυτό που διαφαίνεται τεχνικά είναι ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν απελευθερωθεί από ισχυρά μεσοπρόθεσμα δεσμά αντιστάσεων αποδεσμεύοντας έτσι όχι μόνο τα διαγραμματικά δεδομένα για υψηλότερα επίπεδα αλλά και σημαντικό ποσό εγκλωβισμένης ρευστότητας σε αρκετά μεγάλο αριθμό χαρτοφυλακίων.

Έτσι αναλυτικά η Eurobank μετά τα 0.77 ευρώ έχει τα 0.88 ευρώ, η Alpha μετά τα 1.54ευρώ έχει τα 1.72 ευρώ, η Εθνική μετά τα 2.10 ευρώ έχει τα 2.45 ευρώ και τέλος η Πειραιώς μετά τα 2.50 ευρώ έχει τα 3 ευρώ και τα 3.20 ευρώ, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης