Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Οι Κεντρικές Τράπεζες «έσπειραν θύελλες και θερίζουν ανέμους» - Έρχεται κατάρρευση

tags :
Phoenix Capital: Οι Κεντρικές Τράπεζες «έσπειραν θύελλες και θερίζουν ανέμους» - Έρχεται κατάρρευση
Η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται σε ύφεση αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital
Ξεχάστε τον εμπορικό πόλεμο... ξεχάστε την έρευνα Mueller... ξεχάστε την κατάσταση στο Ιράν.
Η πραγματική ιστορία τώρα για τις αγορές είναι ότι η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται σε ύφεση αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Ο λόγος για τον οποίο πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι όπως τονίζει η Phoenix Capital οι Κεντρικές Τράπεζες πίστευαν ότι θα μπορούσαν να τερματίσουν τον επιχειρηματικό κύκλο... δηλαδή να τερματίσουν την απειλή ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία...
Το επιχείρημα εδώ ήταν ότι όσο οι Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούσαν να ελέγξουν την αγορά ομολόγων με επιτόκια και προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (QE)... η πραγματική οικονομία θα παρέμενε κάπως εν ζωή.
Ναι, κάτω από αυτές τις συνθήκες θα υπήρχε ελάχιστη αύξηση, αλλά με την καμπή, δεν θα υπήρχε μια οριστική συρρίκνωση/ύφεση.
Οι Κεντρικές Τράπεζες ήταν τόσο πεπεισμένες ότι αυτό θα αποδειχθεί αληθινό, ότι δύο από τις σημαντικότερες (η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας ή η BoJ) δεν έφτασαν κοντά στο να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους ...
Η ΕΚΤ ολοκλήρωσε το τελευταίο πρόγραμμα QE τον Δεκέμβριο του 2018... μέχρι τον Μάρτιο του 2019, είχε ήδη ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η BoJ δεν τελείωσε ούτε το πρόγραμμά του QE ... απλώς άλλαξε τη φρασεολογία από «σκεφτόμαστε να το ολοκληρώσουμε» με «δεν πρόκειται να το ολοκληρώσουμε».
Γιατί αυτές οι Κεντρικές Τράπεζες πανικοβάλλονται;
Επειδή η παγκόσμια οικονομία έχει εκτροχιαστεί και καμία εκτύπωση χρημάτων ή μειώσεις επιτοκίων πρόκειται να σταματήσουν αυτό που έρχεται.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά ομολόγων έχει καταρρεύσει ... υπάρχουν πλέον ομόλογα αξίας άνω των 12,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με αρνητική απόδοση.
Επιπλέον, οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την οικονομική ανάπτυξη, τα περιουσιακά στοιχεία όπως ξυλεία και χαλκός καταρρέουν...



Και τότε υπάρχει η χρηματιστηριακή αγορά ... η οποία έχει σπάσει την τάση της «bull market» ακριβώς όπως το έκανε το 2000 και το 2008.



Και πάλι ... έρχεται μια συντριβή ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης