Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκευόπουλος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, προβλέπονται από το Σύνταγμα

Παρασκευόπουλος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, προβλέπονται από το Σύνταγμα
«Όλες οι ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα, προβλέπονται ακριβώς από το Σύνταγμα», σημείωσε ο πρώην υπουργός
«Ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα είναι σύμφωνο με το γράμμα και με το πνεύμα του Συντάγματος» είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, σχετικά με την επιλογή ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.
«Όλες οι ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα, και η διαδικασία και ο χρόνος για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την επιλογή της κορυφής της Δικαιοσύνης προβλέπονται ακριβώς από το Σύνταγμα, όπως το Σύνταγμα προβλέπει και τον ρόλο του ΠτΔ» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχων ο οποίος υπογράφει τον διορισμό του δικαστή ο οποίος έχει επιλεγεί. Νομίζω ότι η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι και ένας έγκριτος νομικός εκτός από Πρόεδρος, οπωσδήποτε θα γίνει σεβαστή» είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.
Σε ερώτηση για το «αν πλήττεται η ιδέα της ίδιας της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» καθώς «οι δικαστές βρίσκονται αυτή την ώρα στη μέση μιας έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο κόμματα», ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε:
«Αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι εκτοξεύεται ένα πλήγμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συζήτηση η οποία γίνεται – και αυτό αφορά και ευθύνες πολιτικών και πολλές φορές και δημοσιογραφικές ευθύνες – εμπλέκει τη δικαιοσύνη σε ζητήματα στα οποία δεν θα έπρεπε.
Απλώς πιστεύω ότι η δικαιοσύνη κρατάει τη συνοχή της. Αυτό έδειξαν και οι δικαστικές ενώσεις.
Και θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της αφήνοντας σε παρένθεση αυτή τη διαμάχη η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ, η οποία έθεσε θέμα δικαστών αρεστών στους μεν και όχι στους δε, με τις ενστάσεις της.
Νομίζω ότι ό,τι προχωρεί με βάση το νόμο και το Σύνταγμα πρέπει να αφεθεί στην εξέλιξή του».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης