Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποφασισμένη η Γεννηματά, περιμένει τις κινήσεις Βενιζέλου - Συνεδριάζουν αύριο 4/6 η ΚΟ και η Πολιτική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ

Αποφασισμένη η Γεννηματά, περιμένει τις κινήσεις Βενιζέλου - Συνεδριάζουν αύριο 4/6 η ΚΟ και η Πολιτική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ
Αιτία της ρήξης η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γ. Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
(up5) Αποφασισμένη να συνεχίσει στο δρόμο της διεύρυνσης στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς που χάραξε με την επιλογή της να ορίσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, την ώρα που και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του ύστερα από την απόφαση του να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ.
Και ενώ ο κ.Βενιζέλος ήδη είχε τις πρώτες του επαφές με πολιτικούς και προσωπικούς του φίλους, η κα.Γεννηματά στρέφει το βλέμμα της στην αυριανή (4/6) κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, όπου αναμένεται αφενός να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και αφετέρου να οργανώσει τα επόμενα βήματα της ενόψει και των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Σε χθεσινές συνεντεύξεις της η κα.Γεννηματά επέμεινε στις θέσεις της ενώ άφησε αιχμές για ζητήματα ηθικής όσον αφορά την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η κα. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.
«Οι απουσίες σε αυτήν την μάχη διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το σενάριο συμμετοχής σε μία κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα η κα.Γεννηματά προειδοποίησε όποιον επιχειρήσει να θολώσει το μήνυμα του ΚΙΝΑΛ, ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Αν και μαζικές αποχωρήσεις στελεχών δεν υπάρχουν (καταγράφονται κάποιες αποχωρήσεις κυρίως μεσαίων στελεχών), το κλίμα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής είναι βαρύ και επικρατεί έντονος προβληματισμός για τις αποφάσεις της κας.Γεννηματά και για το τι μπορεί να σημάνει η αποχώρηση Βενιζέλου καθώς υπάρχει μια σειρά από ερωτήματα για το εάν και πόσο θα επηρεάσει τη δυναμική και την επίδοση του ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, για το πώς θα διαμορφωθούν πλέον οι ισορροπίες στην εγχώρια πολιτική σκηνή και κυρίως ποιος θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει στο εξής ο κ.Βενιζέλος.
Αν και από το περιβάλλον του κ.Βενιζέλου διαψεύδονται κατηγορηματικά σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται με τη ΝΔ και από τη ΝΔ υπάρχουν στελέχη που απορρίπτουν κατηγορηματικά το οποιοδήποτε σενάριο ένταξης του κ. Βενιζέλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε υπουργική θέση ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι με τις ίδιες πιθανότητες, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προταθεί και για πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020.
Σε κάθε περίπτωση ο κ.Βενιζέλος είναι μια προσωπικότητα που απολαμβάνει εκτίμησης στη ΝΔ ύστερα από την περίοδο της συγκυβέρνησης του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Τι θέλει η Γεννηματά… και ο κίνδυνος για το ΚΙΝΑΛ

Η ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονικά στιγμή καθώς συμπίπτει με τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ απομένει σχεδόν ένας μήνας από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τη δυναμική του ΚΙΝΑΛ.
Στο ΚΙΝΑΛ πιστεύουν πως μπορούν πλέον να κερδίσουν τους προοδευτικούς εκείνους ψηφοφόρους που είχαν κουραστεί και απογοητευτεί από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δίσταζαν να επιστρέψουν στο κόμμα λόγω του κ.Βενιζέλου με ότι σηματοδοτούσε πολιτικά η παρουσία του και η προηγούμενη συγκυβέρνηση του με τον κ.Σαμαρά.
Παράλληλα στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι οι διαρροές από το ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν και στις βουλευτικές εκλογές και άρα το διαζύγιο με τον κ.Βενιζέλο θα ενισχύσει το κύμα επιστροφής καθώς αποδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν είναι ουρά και παρακολούθημα κανενός.
Αυτή είναι η μια θεωρία, καθώς υπάρχει και εκείνη που λέει ότι η παρουσία του κ.Βενιζέλου συγκρατούσε εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και ψηφοφόρους στο ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι διαφορετικά θα μπορούσαν να φύγουν από το κόμμα και να ψηφίσουν ΝΔ προκειμένου να φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτήν άλλωστε την ερμηνεία ποντάρουν και στη ΝΔ καθώς θεωρούν ότι οι εξελίξεις αυτές διευκολύνουν το άνοιγμα της ΝΔ στους ψηφοφόρους που νιώθουν οργή για το ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, η οποία θα κριθεί στην κάλπη της 7ης Ιουλίου και η οποία αναμφίβολα αφορά και την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών και ιδιαίτερα το σενάριο εκείνο που θέλει τη ΝΔ να μην επιτυγχάνει την αυτοδυναμία.
Σε αυτό το ενδεχόμενο το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα συγκυβερνούσε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σενάριο που θα επέτεινε τα υπαρξιακού τύπου διλήμματα και ερωτήματα για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ και θα πυροδοτούσε εκρήξεις στο εσωτερικό του.

Τα 4 κρίσιμα ερωτήματα

Σε μια προσπάθεια να τονιστεί ότι η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ήταν στις προθέσεις της Φώφης Γεννηματά, «κύκλοι» του Κινήματος Αλλαγής απαντούν σε τρία κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύοντας ότι «κανείς δεν έδιωξε κανένα».
Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει επίσης ότι «τα περί "ουράς του ΣΥΡΙΖΑ" είναι ανυπόστατα και υποβολιμαία» ενώ επισημαίνει ότι η απόφαση του κ. Βενιζέλου «να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το κίνημα για  την τοποθέτηση του στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας».
Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ επισημαίνονται τα εξής:
Γιατί όχι Βενιζέλος και γιατί Καμίνης;
Η επιλογή του  επικεφαλής στο επικρατείας έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό και πρέπει να υπηρετεί  τη στρατηγική μας.
Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι  να  ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη.  
Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις,  τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και να  αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Στόχος που απορρέει από την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου για αυτόνομη πορεία και τη συνεχή ενίσχυση του χώρου. Αποφάσεις από τις οποίες παίρνει αποστάσεις και διαφοροποιείται κατά καιρούς ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Ο Γιώργος Καμίνης με τα πολιτικά του χαρακτηριστικά σηματοδοτεί τη διεύρυνση. Ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν  τον Σύριζα  ώστε  να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής.  Τα περί «ουράς του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ανυπόστατα και υποβολιμαία.
Γιατί «έδιωξε» Βενιζέλο;
Κανείς δεν έδιωξε κανένα.
Αντίθετα η Φ. Γεννηματά  ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επανεξετάσει την μονομερή δική του απόφαση  να μην πολιτευθεί με σταυρό στη Θεσσαλονίκη, στις επόμενες εκλογές ή έστω να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθεί το κίνημα με την ενεργό και διακριτή παρουσία του στον εκλογικό αγώνα.
Η θέση του κ. Βενιζέλου που εκφράσθηκε και με δημόσια  δήλωση του λίγα λεπτά μετά την συνάντηση,  ήταν «μόνο πρώτος στο Επικρατείας».
Η προσωπική  του απόφαση, να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το κίνημα για  την τοποθέτηση του στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας.
Μόνος του αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα  και τη χώρα , ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σημαντικά.
Γιατί αυτή τη στιγμή (24 ώρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές);
Η άμεση δημόσια αρνητική αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο.
Γιατί όχι ίδια αντιμετώπιση με ΓΑΠ;
Δεν υπάρχει καμία διαφορά αντιμετώπισης.
Οι πρώην Πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια  και δίνουν τη μάχη να κερδηθεί η έδρα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό.

Καμίνης: Δεν είμαι εγώ ο λόγος αποχώρησης του Βενιζέλου – Δεν στοχοποιήθηκε, δεν εκδιώχθηκε κανείς

Δεν είμαι εγώ ο λόγος αποχώρησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ο Γ. Καμίνης, ο οποίος θα τεθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
«Δεν νομίζω ότι είμαι εγώ ο λόγος αποχώρησης.
Χθες η κα.Γεννηματά ξεκαθάρισε δύο φορές τη θέση της.
Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι κρίσιμη μόνο για τη χώρα, αλλά και για την κεντροαριστερά, που θα ασκήσει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση, εφόσον είναι στην αντιπολίτευση» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Καμίνης.
«Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μπει σε κανονικότητα.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση θα κάνει τα χατίρια της κυβέρνησης, αλλά αντιπολίτευση υπεύθυνη» είπε ο κ.Καμίνης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του ως επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι «η κα. Γεννηματά έκανε επιλογή κοιτάζοντας προς το μέλλον, προς εκείνους τους ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο», ενώ «στον κ.Βενιζέλο ετέθη μια γκάμα επιλογών».
«Η κα. Γεννηματά προσέφερε επιλογές.
Ούτε στοχοποιήθηκε, ούτε εκδιώχθηκε κανείς» τόνισε ο κ.Καμίνης, αναφέροντας ότι δεν έχει διστάσει ποτέ έως σήμερα να εκτεθεί στη λαϊκή ψήφο.
«Έχουμε μπροστά μας μια μάχη.
Είναι μονόδρομος να προχωρήσουμε ενωμένοι» υποστήριξε ο κ.Καμίνης.

Χρηστίδης: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα ούτε του Τσίπρα ούτε του Μητσοτάκη

Την θέση ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε του Τσίπρα ούτε του Μητσοτάκη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, ο οποίος σχετικά με την περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου είπε πως του προτάθηκε να κατέβει με σταυρό οπουδήποτε ήθελε στην χώρα.
«Για τη δική μας παράταξη η προοδευτική εξέλιξη της χώρας είναι το νούμερο ένα και δεν πιστεύουμε ότι αυτή τη λύση μπορεί να τη δώσει ούτε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει κάψει το χαρτί του, ούτε η ΝΔ, η οποία έχει ένα συντηρητικό πρόγραμμα, όπου επιχειρεί με αγωνία να κρύψει μία σειρά θέσεών της, οι οποίες όμως δεν κρύβονται.
Δεν υπάρχει καμία επιθετική κίνηση απέναντι σε κανέναν.
Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε, όπως έχει το απόλυτο δικαίωμα ως πολιτικός αρχηγός, τον πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ήταν η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου που οριοθέτησε τη στάση του από εκείνο το σημείο και μετά.
Η ουσία του ζητήματος, όμως, είναι το τι θέλουμε εμείς να συμβολίσουμε με την επιλογή του προσώπου στην πρώτη θέση του Επικρατείας.
Αυτό είναι κάτι που σχετίζεται με τη διεύρυνση του χώρου, με την πίστη μας στο ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής, στην πίστη μας ότι το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο συμμετείχαν 212.000 πολίτες, έχει προοπτική και κυρίως μία μεγάλη πόρτα σε όλους αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι απογοητεύτηκαν από αυτά που είδαν τα τελευταία πολλά χρόνια κι έχουν ανάγκη από νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Με αυτούς θέλουμε να προχωρήσουμε, σε αυτούς απευθυνόμαστε και τους καλούμε να έλθουν να συνδιαμορφώσουν μαζί μας αυτή τη νέα σελίδα», τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση Βενιζέλου.
«Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας φτιάχνεται πριν από τις εθνικές εκλογές [...] η επιλογή δεν έχει καμία συνωμοσία από πίσω της.
Στον κ. Βενιζέλο είχε προταθεί να κατέβει με σταυρό οπουδήποτε ήθελε στη χώρα.
Είναι μία μάχη η οποία είναι δύσκολη, αλλά απαιτεί όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη στην πρώτη γραμμή, είναι μία συνεισφορά την οποία έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη να δουν την πανστρατιά.
Φυσικά η εξέλιξη δεν ήταν καμιά εξέλιξη που μας χαροποίησε ή ήταν ευχάριστη, η ουσία όμως του ζητήματος ήταν ότι όποιος είναι απών από τη μάχη, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του κ. Τσίπρα.
Η δική μας παράταξη έχει δώσει δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια, ξέρει πώς θα κάνει αντιπολίτευση και ξέρει πού θέλει να πάμε τη χώρα.
Έχει έλθει η ώρα να ανατρέψουμε αυτά τα οποία κάποιοι σήμερα θεωρούν δεδομένα» τόνισε ο κ.Χρηστίδης, αναφέροντας πως « θέλουμε να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη, αποφασισμένη και με όραμα να βοηθήσει τους πολίτες, οι οποίοι το έχουν ανάγκη».

Κρεμαστινός: Να συμβάλλουμε όλοι ώστε να μη διαλυθεί το ΚΙΝΑΛ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός έστειλε επιστολή προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής με την οποία τους καλεί να συμβάλουν όλοι στην ενότητα του κόμματος.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κρεμαστινού:
«Αγαπητέ συνάδελφε,
Σε μια στιγμή που το κόμμα μας βρίσκεται σε άνοδο, θα είναι μεγάλο λάθος να προσέλθουμε στις εκλογές διχασμένοι.
Είναι αναμφισβήτητο ότι προέκυψε διαφορετική εκτίμηση όσον αφορά την πολιτική σκοπιμότητα στη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας που σχετίζεται με την πρώτη θέση, μεταξύ της Προέδρου μας κας Γεννηματά και του πρώην Προέδρου κ. Βενιζέλου.
Πιστεύω πάντα ότι πρέπει - ανεξάρτητα με την άποψη που έχει ο καθένας μας - όχι μόνο εμείς να παραμείνουμε ενωμένοι, αλλά να προσπαθήσουμε το πνεύμα της ενότητας να το μεταφέρουμε και στους ψηφοφόρους μας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να πείσει και τους πρώην Προέδρους του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του κ. Βενιζέλου να κάνουν μια έκκληση ενότητας προς τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματος για να προσέλθουν ενωμένοι στις εκλογές.
Η διαφορά αντιλήψεων ακόμα και μεταξύ των Προέδρων σε ένα ιστορικό δημοκρατικό κόμμα είναι αποδεκτή, αλλά η ενότητα του κόμματος που συνδέεται άμεσα με την ιστορική του πορεία και την επιβίωση του, πρέπει να αποτελέσει τον κύριο στόχο όλων μας.
Πιστεύω ότι κι εσείς συμμερίζεστε αυτές τις απόψεις.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Κρεμαστινός»
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κρεμαστινός, από το 2016, τάσσεται υπέρ της συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας εσωκομματικές αντιδράσεις. Πρόσφατα ο βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε ότι θα ήθελε να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ανδρουλάκης: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η ρήξη Γεννηματά – Βενιζέλου

Για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο ο Ν. Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως έπρεπε να είχε αποφευχθεί η ρήξη της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Αυτό που χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν το ΚΙΝΑΛ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.
«Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί» είπε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα συναποφασίσει με την κα.Γεννηματά εντός των επόμενων ημερών, αν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

Αποχωρήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ

Η αποχώρηση Βενιζέλου έχει πυροδοτήσει φυγόκεντρες τάσεις και είναι πολλά στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που αποχωρούν από τα ψηφοδέλτια.
Την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης.
«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Λιντζέρης σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης.
Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.
Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας.
Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά.
Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ,», σημειώνει ο κ. Λιντζέρης και προσθέτει:
«Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.
Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη. 
Το Σάββατο (1/6) εξάλλου ο Μάνος Επιτροπάκης, από τα γνωστότερα στελέχη της «βενιζελικής» τάσης και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και ο Γιάννης Οικονομίδης (ο οποίος χαρακτηρίζει «κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική» την απόφαση της κ. Γεννηματά να προτείνει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας) αλλά και η Γιώτα Μπουμπούλη, η οποία γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας.

Υπέρ Βενιζέλου η Διαμαντοπούλου 

Θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου πήρε και η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τόνισε πως όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.
«Ένα κόμμα, όσο μικρό κι αν είναι, είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν δεν έχει ιδέες, καταργούνται τα όργανα, οι διαδικασίες, η οργανωμένη άλλη άποψη.
Όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.
Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ότι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ» ανέφερε η κα.Διαμαντοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης