Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δύο μετοχικά εσωτερικού της ATHOS ΑΕΔΑΚ με αποδόσεις 33% από τις αρχές του 2019

Δύο μετοχικά εσωτερικού της ATHOS ΑΕΔΑΚ με αποδόσεις 33% από τις αρχές του 2019
Από 41 μετοχικά εσωτερικού μόλις 9 αμοιβαία μετοχικά εσωτερικού εμφανίζουν αποδόσεις άνω του 30% ενώ ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στο 27,06%
Το ράλι ανόδου των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανεβάζει την αδρεναλίνη των επενδυτών και των μεριδιούχων  μετοχικών κεφαλαίων εσωτερικού.
Οι επιδόσεις της  χρηματιστηριακής αγοράς αποτυπώθηκαν στα μετοχικά εσωτερικού με τους διαχειριστές που ήταν σε «επιφυλακή» αγόρασαν έγκαιρα μετοχές του τραπεζικού κλάδου για τα  χαρτοφυλάκια τους.
Από 41 μετοχικά εσωτερικού μόλις 9 αμοιβαία μετοχικά εσωτερικού εμφανίζουν αποδόσεις άνω του 30% ενώ ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στο 27,06%.
Στην πρώτη πεντάδα εμφανίζεται η ATHOS ΑΕΔΑΚ με δύο μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού καταλαμβάνοντας την 4η και την 5η θέση σημειώνοντας αποδόσεις 33,97%   για το ATHOS High Peaks Ελληνικό Μετοχικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο Εσωτερικού (κατηγορία  μεριδίων Α) και το ομοειδές μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού κατηγορία μεριδίων Β με απόδοση 33,59%.
Στην πρώτη θέση βρέθηκε το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού της Allianz Επιθετικής Στρατηγικής με απόδοση 37,5%.
Ακολούθησαν το Δήλος Blue Chips μετοχικό εσωτερικού με 34,03% και το Triton Αναπτυξιακό Μετοχών Εσωτερικού με απόδοση 34,13%. Από την 6η μέχρι την 9η θέση …καταλήφθηκαν από την Πειραιώς ΑΕΔΑΚ με 4 μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού τα οποία παρουσίασαν αποδόσεις από 30,40% έως 32,14%.  
Η πλειονότητα των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσιάζουν  αποδόσεις χαμηλότερες του 29% και ο κύκλος κλείνει για  ένα μετοχικό εσωτερικού με απόδοση στα επίπεδα του 4,15%.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α  σημείωσε άνοδο κατά 35,237%  από τις αρχές του έτους έως τις 31 Μαΐου, ο δείκτης Large Cap ενισχύθηκε 31,56% και ο δείκτης Mid Cap με κέρδη ύψους 22,09%.
Το ράλι ανόδου   της χρηματιστηριακής αγοράς και οι σημαντικές επιδόσεις των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού προήλθαν  κυρίως από τις μετοχές των τραπεζών οι οποίες  …κάλπασαν μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.
Ο δείκτης των Τραπεζών ενισχύθηκε κατά 78,94%.
Οι διαχειριστές μετοχικών αμοιβαίων δεν μπορούσαν να εισπράξουν το σύνολο των αποδόσεων των τραπεζών καθώς απαγορεύεται  να κατέχουν μετοχές ενός κλάδο με ποσοστό υψηλότερο του 40% στο σύνολο του χαρτοφυλακίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης