Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν θα προτείνει την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία την Τετάρτη 5/6

Η Κομισιόν θα προτείνει την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία την Τετάρτη 5/6
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει αύριο τις τελικές της αποφάσεις για την Ιταλία
Η Κομισιόν πιθανότατα θα προτείνει την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλίας αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την ιταλική Repubblica.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει αύριο τις τελικές της αποφάσεις και σε περίπτωση που επιλέξει τον δρόμο της επιβολής κυρώσεων, η Ιταλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 3 δισ. ευρώ.
Η έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας της ΕΕ κατά της Ιταλίας αυτή την εβδομάδα είναι «σχεδόν αναπόφευκτη» εκτός αν η κυβέρνηση καταλήξει σε ένα πειστικό πακέτο μέτρων για να συγκρατήσει το έλλειμμα και το αυξανόμενο χρέος.
Εάν την Τετάρτη, εκκινήσει η διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας θα είναι το πρώτο βήμα μίας μακράς νομικής διαδικασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις και σε μια αυστηρότερη εποπτεία της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας.
Ο αρμόδιος επίτροπος Pierre Moscovici δήλωσε ότι επέλεξε τον διάλογο για τις κυρώσεις ως μέσο για την επιβολή των κανόνων του προϋπολογισμού της ΕΕ.
«Αν δεν σέβονται τους κανόνες, θα χρειαστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ευρωπαϊκά κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η Ευρώπη επίσης ανήκει σε πολλούς, υπάρχουν κανόνες που ο καθένας πρέπει να σέβεται», είπε στο γαλλικό ραδιόφωνο όταν ρωτήθηκε για την Ιταλία.
«Προς το παρόν το σύνθημά μου είναι: διάλογος, διάλογος, διάλογος», δήλωσε ο Moscovici.
Η Ρώμη κατέγραψε δημόσιο χρέος 132,2% του ΑΕΠ το περασμένο έτος, από 131,4% το 2017, το υψηλότερο στην ΕΕ μετά την Ελλάδα.
Το χρέος της Ιταλίας προβλέπεται επίσης να αυξηθεί και το 2019 αλλά και μετά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης