Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκιά της πριν το α' 3μηνο του 2020

tags :
Oxford Economics: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκιά της πριν το α' 3μηνο του 2020
Η ΕΚΤ πιθανόν να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του guidance στην επόμενη συνεδρίαση της
Η αύξηση του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα καθυστερήσει, σύμφωνα με την ανάλυση της Oxford Economics, η οποία εκτιμά ότι πιθανώς η πρώτη πιθανή αύξηση των επιτοκίων θα συμβεί αργότερα από ό, τι είχε αναφερθεί.
"Αν και η ΕΚΤ φροντίζει να μην κάνει περιττές αλλαγές στην καθοδήγησή της, πιστεύουμε ότι μια προσαρμογή είναι πιθανή τον Ιούνιο", ανέφερε ο οικονομολόγος Oliver Rakau της Oxford Economics.
"Ενόψει των νέων προβλέψεων και των επικαιροποιημένων οικονομικών στοιχείων, αναμένουμε από την ΕΚΤ να κινηθεί λίγο πιο κοντά στις προσδοκίες της αγοράς και να δείξει ότι δεν θα σημειωθούν αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2020", πρόσθεσε.
Η ΕΚΤ, η οποία κατά τη συνεδρίασή της τον Απρίλιο επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2019, έχει κρατήσει το κόστος δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα για περισσότερο από τρία χρόνια.
Και οι επενδυτές δεν τιμολογούν κάποια αύξηση σε οποιοδήποτε σημείο στο εγγύς μέλλον.
"Είναι όλο και πιο σίγουρο ότι οι συνθήκες θα είναι μάλλον ευνοϊκές για τις τράπεζες, με τα επιτόκια πιθανώς κάτω από το μηδέν και ίσως τόσο χαμηλά όσο το σημερινό αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων -0,4%", δήλωσε ο Rakau.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης