Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με τιμή στόχο στα 7,80 ευρώ αρχίζει κάλυψη στη ΓΕΚ Τέρνα η Alpha Finance

tags :
Με τιμή στόχο στα 7,80 ευρώ αρχίζει κάλυψη στη ΓΕΚ Τέρνα η Alpha Finance
Η Alpha Finance πιστεύει ότι η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα έχει περιορισμένο κίνδυνο
Με τιμή στόχο 7,80 ευρώ αρχίζει την κάλυψη στη ΓΕΚ Τέρνα η Alpha Finance, γεγονός που υποδηλώνει άνοδο της μετοχής πάνω από 50%.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η θετική στάση προς τον όμιλο οφείλεται κυρίως στην επέκταση του τμήματος ΑΠΕ που προσφέρει ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό (η παραγωγική ικανότητα αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% τα επόμενα δύο χρόνια), καθώς και το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων που προσφέρει σήμερα στον όμιλο 30 εκατ. μετρητά ετησίως.
Ταυτόχρονα, το κατασκευαστικό τμήμα του είναι σε θέση να επωφεληθεί από την αναμενόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Αμυντικές ιδιότητες

Η Alpha Finance πιστεύει ότι η μετοχή έχει περιορισμένο κίνδυνο, αφού οι διανομές μετρητών από τα έργα παραχώρησης και εκχωρήσεων είναι σταθερές και αρκετά προβλέψιμες.
Επιπλέον, ο όμιλος RES της ομάδας Terna Energy παράγει έσοδα με βάση σταθερά τιμολόγια τροφοδότησης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Το μοντέλο της αποδίδει εκτιμώμενη αξία 4 ευρώ ανά μετοχή για τις εκμεταλλεύσεις αυτοκινητοδρόμων και 3,8 ευρώ ανά μετοχή για τη συμμετοχή του ομίλου (37,9%) στην Terna Energy.
Συνδυασμένα, αυτά τα τμήματα αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την τιμή στόχο, αντικατοπτρίζοντας τις αμυντικές ιδιότητες της ΓΕΚ Τέρνα, κατά την άποψη της Alpha Finance.

Τα πρόσθετα οφέλη από τον αερολιμένα στο Καστέλι θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό καταλύτη

Η Alpha Finance πιστεύει ότι υπάρχει δυναμική στην επενδυτική περίπτωση της ΓΕΚ Τέρνα από τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι.
Αναμένει ότι το έργο θα διανείμει μόλις 60 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει πρόσθετα εμπορικά οφέλη (κυρίως από τη λειτουργία καταστημάτων αδασμολόγητων ειδών) ενισχύοντας την κερδοφορία του ομίλου.
Επιπλέον, οποιαδήποτε προσθήκη δυναμικού στο χαρτοφυλάκιο της Terna Energy, πέραν εκείνων που έχουν ήδη προγραμματιστεί, θα ήταν επίσης καταλύτης.
Τέλος, ο τομέας κατασκευών του ομίλου θα πρέπει να επωφεληθεί σημαντικά από τις αναμενόμενες προσφορές που σχετίζονται με το επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας (η περιοχή του Ελληνικού, η γραμμή 4 του μετρό και ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης αποτελούν μερικά από τα επερχόμενα βασικά έργα).

Κύριοι επενδυτικοί κίνδυνοι

Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει αβέβαιη, ενώ οι εθνικές εκλογές που αναμένονται τον επόμενο μήνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς την εγχώρια κατασκευή, θέτοντας τις προγραμματισμένες προσφορές σε αναμονή.
Επιπλέον, το σκληρό χρηματοοικονομικό περιβάλλον θα μπορούσε να εμποδίσει την υλοποίηση του αγωγού της Terna Energy.

Προβλέψεις

Η Alpha Finance προβλέπει ότι οι πωλήσεις του ομίλου θα υποχωρήσουν κατά 3% το 2019-22, λόγω των μειώσεων στον τομέα των κατασκευών, οι οποίες θα αντισταθμίσουν περισσότερο την ανάπτυξη των κλάδων ΑΠΕ και παραχωρήσεων.
Κατά την άποψή της, αυτό πρέπει να αποδοθεί στην ολοκλήρωση μεγάλων κατασκευαστικών έργων.
Αυτό σημαίνει ότι το EBITDA του ομίλου θα αυξηθεί κατά 9% το 2019-22, κυρίως από το τμήμα με υψηλό περιθώριο των ΑΠΕ που αναμένεται να αυξήσει τη συνεισφορά του στον όμιλο (λόγω νέων προσθηκών δυναμικότητας) έναντι χαμηλού περιθωρίου στον τομέα των κατασκευών.
Ως εκ τούτου, η Alpha Finance αναμένει ότι το καθαρό κέρδος θα φτάσει τα 15 εκατ. το 2019 και σταδιακά θα ανέλθει στα 39 εκατ. μέχρι το 2022.
Το καθαρό χρέος εμφανίζεται 5,2 φορές πάνω από το EBITDA το 2019, ενώ ο FCF παραμένει αρνητικός λόγω των επενδύσεων ΑΠΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης