Πολιτική

Μηταράκης: Δεν συμμετέχουμε στο θέατρο του Τσίπρα - Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι διατηρούμε το αφορολόγητο

Μηταράκης: Δεν συμμετέχουμε στο θέατρο του Τσίπρα - Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι διατηρούμε το αφορολόγητο
Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι ανεξαρτήτως τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα νομοθετήσει την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου μέσα στον Ιούλιο
«Θέατρο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές πάει στη Βουλή τροπολογία για το αφορολόγητο.
«Πριν λίγες εβδομάδες καταθέσαμε εμείς την ίδια τροπολογία και ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να την ψηφίσει. Έχει δεσμευτεί η ΝΔ ότι, ανεξαρτήτως το τι πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα το νομοθετήσουμε εμείς μέσα στον Ιούλιο, ώστε θα εφαρμοστεί από 1/1/2020, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να συμμετάσχουμε σε αυτό το θέατρο που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός» υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».
Υπογράμμισε ότι «το αφορολόγητο για εμάς είναι δεδομένο ότι διατηρείται. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι διατηρούμε το αφορολόγητο» για να προσθέσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενος, μόνο τότε έρχεται και κάνει τα ελάχιστα που οφείλει στον ελληνικό λαό για τα μεγάλα βάρη της ανικανότητας της οικονομικής του πολιτικής από το 2015 μέχρι σήμερα».
Επίσης τόνισε «αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο, δηλαδή την 26η Μαΐου ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει πλέον λαϊκή νομιμοποίηση, ανακοίνωσε παραίτηση, αλλά δεν τη υπέβαλε.
Δημιούργησε ένα παράθυρο δέκα ημερών μέσα στο οποίο προσπάθησε αφενός να ολοκληρώσει μια διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης -κάτι που κατακρίναμε- και δεύτερον να περάσει πολλά νομοθετήματα για τα οποία δεν θα υπήρχε, έτσι και αλλιώς, επαρκής χρόνος να συζητηθούν.
Πολλά από αυτά - θα φανεί και με τις τροπολογίες που θα κατατεθούν τις επόμενες ώρες- αναμένεται ότι θα είναι ρουσφετολογικού, φωτογραφικού, προεκλογικού χαρακτήρα».
Ερωτηθείς για την ατζέντα της ΝΔ στον "δρόμο" προς τις εκλογές, είπε «πως στην οικονομική πολιτική οι απόψεις μας είναι ξεκάθαρες, οι βασικοί μας στόχοι είναι λιγότεροι φόροι, καλύτερες και περισσότερες δουλειές και ένα πιο έντονο κλίμα ασφάλειας γα τον πολίτη. Αυτό είναι το τρίπτυχο με το οποίο πήγαμε στις ευρωεκλογές.
Θα μιλήσουμε περισσότερο για την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού, να φύγουμε από τον διχαστικό λόγο των "Πολάκηδων" και του Τσίπρα, να πάμε σε έναν πιο δημοκρατικό, πιο ουσιαστικό, πιο ενωτικό, γιατί αυτή τη στιγμή πρέπει να δουλέψουμε για την επόμενη μέρα αυτής της χώρας.
Και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης