Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Στα 5,9 με 6 ευρώ η δίκαιη αποτίμηση για την μετοχή της Profile Software

tags :
Eurobank Equities: Στα 5,9 με 6 ευρώ η δίκαιη αποτίμηση για την μετοχή της Profile Software
Την εκτίμηση ότι η δίκαιη αποτίμηση για την τιμή της μετοχής της Profile Software είναι τα 5,9 ευρώ με 6 ευρώ αναφέρει σε ανάλυσή της η Eurobank Equities.
Την εκτίμηση ότι η δίκαιη αποτίμηση για την τιμή της μετοχής της Profile Software  είναι τα 5,9 ευρώ με 6 ευρώ (κλείσιμο 5/6 στα 3,16 ευρώ/μετοχή) αναφέρει σε ανάλυσή της η Eurobank Equities.
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η Profile Software  είναι ηγέτιδα εταιρεία ανάπτυξης λύσεων λογισμικού για τον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο καθώς και τον δημόσιο τομέα.
Η εταιρεία έχει διεθνή παρουσία σε 38 χώρες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Αμερική και Αφρική και επενδύει με συνέπεια σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στον αυξανόμενο αριθμό πελατών της ανά τον κόσμο.
Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της έγκεινται στην παγκόσμια παρουσία της, στις διαλειτουργικές προσφορές προϊόντων και στις προσαρμοσμένες λύσεις μέσω ενός επιχειρησιακού πλαισίου Agile.
Το επιχειρησιακό μοντέλο της Profile Software  χαρακτηρίζεται από συμβατικά επαναλαμβανόμενα έσοδα.
Η Profile Software  δημιουργεί το 70% των εσόδων της μέσω μακροπρόθεσμων συμβάσεων συντήρησης των προγραμμάτων SaaS και PayG.
Η Profile Software  κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρές και μακροχρόνιες πελατειακές σχέσεις και απολαμβάνει υψηλά ποσοστά διατήρησης πελατών (c.97% -99%) και αναγνώρισής της από τους πελάτες της.

Σταθερές προοπτικές οργανικής ανάπτυξης

Όπως αναφέρει η Eurobank Equities, η Profile Software  μέσω οργανικής ανάπτυξης και στρατηγικών εξαγορών,  απολάμβανε αύξηση πωλήσεων και EBITDA κατά 13-14% μεταξύ 2016 και 2018.
Η χρηματιστηριακή αναμένει περαιτέρω οργανική ανάπτυξη, καθώς η Profile Software αξιοποιεί τις νέες τάσεις τεχνολογίας FinTech (περιγράφει  τον τομέα,την είσοδο, την ανάπτυξη και επίδραση της τεχνολογίας στον χώρο των οικονομικών. Γενικά είναι όπου μπορεί η τεχνολογία να επέμβει για να προσφέρει υπηρεσίες στα χρηματοοικονομικά) που οδηγούνται από την τεχνολογική πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων.
Η Profile Software  παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε νέες συμβάσεις, οι οποίες με τρέχοντα ποσοστά, υποδηλώνουν μέση αύξηση πωλήσεων 14,1% το 2019-2020, λόγω των αυξημένων δαπανών τρίτων για προϊόντα λογισμικού.
Από την άποψη του κέρδους, η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η Profile Software θα διατηρήσει συνολικά υγιή περιθώρια, λόγω του συνδυασμού προϊόντος και των υψηλών ποσοστών διατήρησης πελατών, γεγονός που θα οδηγήσει σε ελεύθερο ρυθμό μετατροπής ταμειακών ροών.
Το 75% του EBITDA κατά μέσο όρο τα επόμενα 5-10 χρόνια, σε γενικές γραμμές σε σχέση με το ιστορικό ποσοστό του 2018.
Σύμφωνα με την Eurobank Equities η μετοχή της Profile Software  διαπραγματεύεται με σημαντικό discount σε σχέση με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές της.
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή για να εκτιμηθεί ο βαθμός του discount αντιπαραβάλλονται οι εκτιμήσεις EV/EBITDA με τις αντίστοιχες των ανταγωνιστών της.

Με δεδομένες τις θετικές προοπτικές της Profile Software η Eurobank Equities εκτιμά  ότι η αγορά θα πρέπει τελικά να δώσει βάση  στη βιωσιμότητα του EBITDA και της δημιουργίας ταμειακών ροών, γεγονός που δικαιολογεί ακόμη υψηλότερη αποτίμηση από τα ιστορικά επίπεδα της εταιρείας, επομένως είναι πιθανότερη η σύγκλιση προς το μέσο όρο της βιομηχανίας.
Η εξέλιξη αυτή ενισχύεται και από την εκτίμηση της δίκαιη αποτίμησης με βάση την αποτίμησης DCF, με αποτέλεσμα την εύλογη αξία της εταιρία (κεφαλαιοποίηση) στα  67 εκατ. - 68 εκατ. – τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 37,32 εκατ. - (5,9 ευρώ  - 6 ευρώ ανά μετοχή, εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών).
Εν τω μεταξύ, οι πιθανές στρατηγικές συγχωνεύσεις θα συνεπαγόταν περαιτέρω αύξηση της αξίας, προσθέτοντας μέχρι και 1,80 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης