Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2019
Τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω ενισχυμένης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, όταν και είχει σημειωθεί επίσης άνοδος της τάξεως του +0,6%.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι δεν θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -5,3% έναντι ετήσιας πτώσης -6% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -5,9%.
Οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,1%.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά -5,8% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι παραγγελίες από τις υπόλοιπες χώρες ενισχύθηκαν κατά +5,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι νέες παραγγελίες στον τομέα των κεφαλαιουχικών αγαθών είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη, καθώς ενισχύθηκαν κατά +0,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,1%.
Ωστόσο, οι συνολικές παραγγελίες του βιομηχανικού κλάδου έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα τους τελευταίεους μήνες, με το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας να αναφέρει ότι «η βιομηχανική δραστηριότητα είναι πιθανό να παραμείνει υποτονική κατά το δεύτερο τρίμηνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης