Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πέρασαν» οι νέοι Ποινικοί Κώδικες - Ψήφισαν μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι - Απουσίαζαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή

«Πέρασαν» οι νέοι Ποινικοί Κώδικες - Ψήφισαν μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι - Απουσίαζαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή
Από τη συζήτηση και την ψηφοφορία απείχαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή
Ομοφώνως έγιναν δεκτά επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Τα νομοσχέδια υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, τα οποία συμμετείχαν στην συζήτηση και στην ψηφοφορία.
Η ΝΔ, δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ και η ΧΑ κατήγγειλαν την διαδικασία και αποχώρησαν τόσο από την συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία.
 
Νομοθετική βελτίωση από Καλογήρου

Υπό το βάρος της θύελλας αντιδράσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση, για την ποινή όσον αφορά τον βιασμό.
Στο πλαίσιο αυτό, η παράγραφος 5 του άρθρου 336 διαμορφώνεται ως εξής: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη».
Με αυτό τον τρόπο, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, ξεκαθαρίζεται απολύτως ότι πρόκειται για κακούργημα, προστίθεται στη στοιχειοθέτηση του βιασμού πέραν της άσκησης βίας και η συναίνεση - για την οποία επέμεναν οι διαφωνούντες - και καταργείται η πρόβλεψη περί έκτισης ποινής 3 έως 5 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης