Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή η μεταβλητότητα, χαμηλότερα το κλείσιμο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή η μεταβλητότητα, χαμηλότερα το κλείσιμο
ΑΓΟΡΑ: Ή του ύψους ή του βάθους. Δεν μπορεί μία μετοχή τη μία μέρα να είναι στο +15% και την άλλη μέρα στο -15%. Δηλαδή θα γίνουν όλες λαναρόχαρτα; Οι μεγάλες αυξομειώσεις μόνο σημάδι υγείας δεν είναι.

Να κάνει μία μετοχή μία μέρα μία μεγάλη κίνηση γιατί υπάρχει κάποιο νέο ή και μερικές μέρες να υπάρξει αντίδραση όπως λόγω ευρωεκλογών δικαιολογείται. Να είναι όμως χθες στο +15 και σήμερα να πουλάνε σαν να μην υπάρχει αύριο, είναι απαράδεκτο.

Τα πάνω-κάτω σε λίγα λεπτά ερχόντουσαν σήμερα. Μεγάλη μεταβλητότητα, λες και δεν ήξεραν τι ήθελαν οι επενδυτές. Πρωταγωνίστρια η μετοχή της ΔΕΗ αλλά αυτή τη φορά λόγω της πτώσης. Με απώλειες στο κλείσιμο η αγορά και με μέτριο τζίρο.

ΔΕΗ: Θωρούμε πως το καμπανάκι της Κομισιόν αλλά και η εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αυξήσει τα τιμολόγια και θα αναζητήσει άλλη λύση, είναι αρνητική εξέλιξη για τη μετοχή. Μετά από καιρό διαβάσαμε και για μία μικρή μείωση της short θέσης.

Η μετοχή έχει κάνει μεγάλη κίνηση και μπορεί να κάνει και μία υποχώρηση δυνατή. Σήμερα υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Έκλεισε στα 1,9910 ευρώ με απώλειες 8,16%. Υψηλό ημέρας στα 2,1760 ευρώ.

EUROBANK: Ισχυρός ο αγοραστής. Μάζεψε εκατομμύρια κομμάτια στη δημοπρασία που έβγαιναν και έκλεισε τη μετοχή στα 0,8120 ευρώ με άνοδο 1,37% και όγκο 7,1 εκατ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Πάλι καλά που έκλεισε αμετάβλητη η μετοχή στα 1,88 ευρώ.

CENERGY: Δυσκολεύεται και αυτό φαίνεται. Υποχώρησε 3,07% και έκλεισε στα 1,39 ευρώ με όγκο 158 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά η μετοχή και έκλεισε με μικρή άνοδο

ΟΠΑΠ: Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και η μετοχή ενισχύθηκε 1,72%. Η αποτίμηση στα 3,01 δισ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Βuy the rumor sell the fact. Μας ενημέρωσε η διοίκηση για τη θετική κατάληξη της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης και η μετοχή υποχώρησε. Χθες στο limit up και σήμερα στο -6,73% με όγκο 228 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Δυνατό ξεφόρτωμα στη μετοχή. Μετά από ένα καλό ράλι υποχώρησε 13,87% και έκλεισε στα 1,18 ευρώ με όγκο 420 χιλ. τεμάχια.

MIG: Πουλάει ο Θ.Τζώρτζης λένε οι πληροφορίες, αφού έφυγε από το διοικητικό συμβούλιο. Η μετοχή υποχώρησε 12,76%, με όγκο 6,8 εκατ. τεμάχια και έμειναν και άλλα 1,1 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστα στους πωλητές

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Χθες ενισχυόταν η μετοχή λόγω Κέκροψ, σήμερα υποχώρησε 10,23% που βγήκε και η απόφαση. Η Ιντραλότ υποχώρησε 7,7%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έχασε ένα καλό μέρος της μεγάλης χθεσινής κίνησης. Υποχώρησε 7,84% και έκλεισε στα 0,8940 ευρώ αλλά μέσα στην ημέρα είδε και το 1 ευρώ.

Q&R: Μέσα σε δύο συνεδριάσεις έχει κάνει όγκο που αντιστοιχεί περίπου στο 8% του μετοχικού κεφαλαίου. Σήμερα ενισχύθηκε 20,99% και έκλεισε στα 0,2190 ευρώ με όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια.

BYTE: Λόγω και της έκθεσης της Eurobank για την Profile, η οποία δίνει πολύ υψηλή δίκαιη τιμή, ενισχύεται και η συγκεκριμένη, αφού δεν νομίζουμε πως υστερεί σημαντικά έναντι των ομοειδών του εξωτερικού. Λογικά έχει και αυτή discount.

PROFILE: Συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ. Στα 3,41 ευρώ με άνοδο 7,91% και όγκο 133 χιλ. τεμάχια. Θα πάει και στην παρουσίαση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα άνοδος 6,82% και η τιμή πλέον στα 0,72 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με όγκο 414 χιλ. τεμάχια η μετοχή είναι στα 0,4140 ευρώ πλέον αφού ενισχύθηκε κατά 6,70%.

AS COMPANY: Στα 2,77 ευρώ με άνοδο 5,32% και όγκο 9 χιλ. τεμάχια. Φθηνή και αγαπημένη μετοχή της στήλης.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στο πιάτο δόθηκε αφού στα 1,80 ευρώ έδωσε ευκαιρίες. Ήταν καλή η στήριξη και επιβεβαιώθηκε. Σήμερα είναι στα 2,19 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Θετική και η δική της αφύπνιση. Στα 1,2950 ευρώ με άνοδο 4,02% και όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης