Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Επί τα βελτίω αναθεώρηση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ το 2019, στο 2,6% - Κίνδυνος από τις εμπορικές εντάσεις

tags :
ΔΝΤ: Επί τα βελτίω αναθεώρηση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ το 2019, στο 2,6% - Κίνδυνος από τις εμπορικές εντάσεις
Έκθεση του ΔΝΤ για τις ΗΠΑ
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), επικαλούμενο τη χαλάρωση των πολιτικών νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, το Ταμείο «βλέπει» πλέον την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 2,6% το 2019, έναντι πρόβλεψης για ρυθμό 2,3% τον περασμένο Απρίλιο.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και εταίρων ή η απότομη πτώση των χρηματοπιστωτικών αγορών, θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους για την οικονομία των ΗΠΑ.
Παράλληλα, το ΔΝΤ κάλεσε τη Federal Reserve να συγκρατήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.
«Η εμβάθυνση των συνεχιζόμενων εμπορικών διαφορών ή η απότομη αντιστροφή των πρόσφατων εξελισσόμενων συνθηκών της χρηματοπιστωτικής αγοράς, αποτελούν σημαντικούς κινδύνους για την οικονομία των ΗΠΑ», αναφέρει το Ταμείο, επικρίνοντας τις προσπάθειες του Donald Trump να επανεξετάσει τις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις μέσω αύξησης των δασμών, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλυθεί μια εμπορική διαμάχη με την Κίνα.
«Αυτή η διαφορά αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Η αύξηση των δασμών και άλλων μέτρων που λαμβάνει η αμερικανική κυβέρνηση, υπονομεύουν το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα».
Το ΔΝΤ εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι ολοένα και πιο ευάλωτο σε ανατροπή, εξαιτίας της ιστορικά υψηλής μόχλευσης των επιχειρήσεων.
«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα φαίνεται υγιές, αλλά οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα αυξάνονται.
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσέφεραν ελάχιστη θεσμική ανταπόκριση για την αντιμετώπιση αυτών των αυξανόμενων κινδύνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης