Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Δυσκολίες στην χώνεψη των νέων επιπέδων…

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Δυσκολίες στην χώνεψη των νέων επιπέδων…
Επανεμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια εξαφανισμένοι επενδυτές για να αγοράσουν επιτακτικά μετοχές
Η χθεσινή πτωτική συνεδρίαση, αποτελεί το μεταβατικό στάδιο για να αφομοιώσει η αγορά τα νέα επίπεδα τιμών, δεικτών και επιμέρους μετοχών.
Το θετικό momentum των τελευταίων ημερών, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αρχίζει να θολώνει, κυρίως λόγω των αποκλίσεων στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και των αρνητικών επισημάνσεων από τους θεσμούς, για την επίπτωση των πρόσφατων παροχών στην μεσοπρόθεσμη εικόνα της Ελληνικής οικονομίας.
Οι πρόσφατες ανησυχίες στο Διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, και οι συνεχείς προειδοποιήσεις Draghi (κυρίως προς την Ιταλία), δεν φοβίζουν αρκετά.
Η τεχνική αντίδραση των ξένων αγορών, έδωσε και στην ελληνική αγορά τις απαραίτητες ανάσες, αν και διαφοροποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα.
Η Ελληνική ομολογιακή αγορά συνεχίζει να ωφελείται άμεσα με αποκλιμάκωση των επιτοκίων σε όλη την καμπύλη, με την 10-ετη έκδοση να κινείται πέριξ του 2,90% (κάτω από το πολύ σημαντικό τεχνικό επίπεδο του 3,00%).
Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να συγκεντρώνει σχεδόν το 40% της συνολικής αξίας συναλλαγών.
Οι τεχνικές στηρίξεις εντοπίζονται για την ΕΤΕ στο εύρος (2,20-2,15),την ΕΥΡΩΒ στο (0,7850-0,7700), ενώ για την ΑΛΦΑ εντοπίζεται στο (1,55 -1,52 ) και την ΠΕΙΡ στο (2,55 - 2,47). Διατήρηση των ανωτέρω στηρίξεων, δημιουργεί θετικές συνθήκες για προσέγγιση υψηλότερων στόχων αλλά προσοχή…
Ο Γενικός Δείκτης, με κοντινή στήριξη τις 810 μονάδες, οριοθετεί τα επόμενα σημεία αντίστασης στις 840, 862 και 890 μονάδες.
Αντίστοιχα έγκυρη καθοδική διάσπαση των 790 μονάδων, οριοθετεί τα επόμενα επίπεδα στηρίξεων στις 772, 765, 740 και 715 μονάδες.
Για τον FTSE25 η κοντινή στήριξη του οριοθετείται στις 2075 μονάδες, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 2140, 2158 και 2200 μονάδες.
Επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 2050, 2025, 1970 και 1900 μονάδες.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην αυξημένη κινητικότητα μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, που διασπούν σημαντικά μακροχρόνια τεχνικά επίπεδα τους με αυξημένους όγκους, προϊδεάζοντας για υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Συμπερασματικά συνεχίζουμε να παραμένουμε μεσοπρόθεσμα συγκρατημένα αισιόδοξοι για την Ελλάδα, ακολουθώντας την ανοδικό momentum που έχει διαμορφωθεί, παρά τα σύννεφα που αρχίζουν να σχηματίζονται στον επενδυτικό ορίζοντα.
Θεωρούμε ότι μέχρι την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, παρά την αύξηση της μεταβλητότητας (volatility) η πιθανότητες είναι αυξημένες υπέρ των αγοραστών.
Επειδή όμως τα κέρδη που έχουν δημιουργηθεί είναι σημαντικά πρέπει να τα προασπιζόμαστε, χρησιμοποιώντας στρατηγικές κυλιομένων profit taken σε συνεργασία με τους οικονομικούς μας συμβούλους, έχοντας υπόψη μας την πιθανότητα μιας τεχνικής διόρθωσης.
Το γεγονός δε ότι επανεμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια εξαφανισμένοι επενδυτές για να αγοράσουν επιτακτικά τώρα, πρέπει να μας δημιουργεί μια μικρή ανησυχία, αναμένοντας να δούμε πόσο «καλά και γρήγορα θα χωνέψει η αγορά τα νέα επίπεδα της».

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor
Mc Banking & Finance

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης