Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τροπολογία για την ολοκλήρωση της κατασκευής υποβρυχίων και πυραυλάκατων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας

tags :
Τροπολογία για την ολοκλήρωση της κατασκευής υποβρυχίων και πυραυλάκατων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας
Τροπολογία για την ολοκλήρωση της κατασκευής υποβρυχίων και πυραυλάκατων
Την παράταση κατά 3 μήνες του χρονοδιαγράμματος των συμβάσεων μεταξύ Πολεμικού Ναυτικού και Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης των 4 υποβρυχίων και των πυραυλάκατων, αντίστοιχα, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα έργα V και VI της από 06-09-2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ιδρύματος "Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος" και του ελληνικού δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα υγείας».
Με την τροπολογία προβλέπεται επίσης η επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος ναυπήγησης των υποβρυχίων με 1,95 εκατομμύρια ευρώ -που αφορά και στις εργασίες συντήρησης των συνοδών πλοίων των υποβρυχίων και του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλάκατων με 5,92 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (εθνικό σκέλος).
Στην αιτιολογική έκθεση διευκρινίζεται ότι οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των διαπιστωθέντων προβλημάτων των 4 υποβρυχίων, μέρος των οποίων οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς συντήρησης αυτών με αποκλειστική ευθύνη των ΕΝΑΕ για το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε πριν από την εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού στην αποπεράτωσή τους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.4258/14, είχαν ως αποτέλεσμα τη χρονική διολίσθηση του προγράμματος.
Περαιτέρω τονίζεται ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος επαρκεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 οπότε και το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να διακόψει οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) με προφανή συνέπεια το ναυπηγείο να περιέλθει στη δυσμενή προ των προβλέψεων του ν.4258/14 και εμπλοκής του ΠΝ, κατάστασης. Ανάλογες διαπιστώσεις γίνονται και για το πρόγραμμα ναυπήγησης των πυραυλάκατων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης