Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone Institute: Ο πραγματικός νικητής των ευρωεκλογών ήταν οι «Πράσινοι» - Και αυτό είναι το κακό…

tags :
Gatestone Institute: Ο πραγματικός νικητής των ευρωεκλογών ήταν οι «Πράσινοι» - Και αυτό είναι το κακό…
Για όσους έχουν διαβάσει τα προγράμματα των Πρασίνων, είναι προφανές ότι είναι ουσιαστικά αριστεροί με περιβαλλοντική πράσινη μάσκα
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η νίκη του Κόμματος Brexit με 31,6% των ψήφων ήταν ένα αξιοσημείωτο γεγονός που έδειξε την επίμονη προθυμία εκατομμυρίων Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι θέσεις όπως η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η άρνηση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και οι δικτατορίες των τεχνοκρατών των Βρυξελλών - έχουν κερδίσει έδαφος, διαπιστώνει σε ανάλυσή του το Gatestone Institute.
Το βράδυ της 26ης Μαΐου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών, ανέφερε ότι "γεννιέται μια νέα Ευρώπη".
Το κόμμα που ηγείται, η Lega, κέρδισε με το 34,3% των ψήφων.
Άλλα κόμματα που ορίζονται στην Ευρώπη ως "λαϊκίστικα" κέρδισαν:
- στην Ουγγαρία, η συμμαχία Fidesz-KDNP έλαβε το 52,3% των ψήφων.
- στην Πολωνία, το κόμμα PiS κέρδισε το 45,4% των ψήφων.
- στην Αυστρία το Λαϊκό Κόμμα του Sebastian Kurz (ÖVP) κέρδισε το 34,6% των ψήφων και ο σύμμαχος του FPÖ, κέρδισε το 17,2%, παρά το πρόσφατο σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του Heinz-Christian Strache
- στο Ηνωμένο Βασίλειο, η νίκη του Κόμματος Brexit - με 31,6% των ψήφων - ήταν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που σηματοδότησε την επίμονη προθυμία εκατομμυρίων Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, τα αποτελέσματα των "λαϊκιστών" ήταν μικτά.
Στη Γαλλία, το Εθνικό Ράλλυ της Marine Le Pen τερμάτισε πρώτο, αλλά με το 23,3% των ψήφων: μόλις 0,9% περισσότερο από το En Marche που ισρύθηκε πριν από τρία χρόνια από τον Emmanuel Macron.
Στη Σουηδία, οι Σουηδοί Δημοκράτες έλαβαν μόνο 15,4%, ή 2 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από ό, τι στις γενικές εκλογές το 2018.
Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έλαβε 11%.
Στο Βέλγιο, το Vlams Belang έλαβε το 11,2% των ψήφων.
Στην Ισπανία, το Vox, με ποσοστό 6,2%, αντιμετώπισε ακόμα πιο απογοητευτικά αποτελέσματα.
Στις Κάτω Χώρες, το Φόρουμ για τη Δημοκρατία έφθασε το 10,9% και το Κόμμα για την Ελευθερία του Geert Wilders, έπεσε στο 3,5%, και δεν έχει πλέον έδρα.
Το "λαϊκιστικό κύμα" που αναφέρθηκε συχνά τις τελευταίες εβδομάδες δεν συνέτριψε την Ευρώπη.
Τα «λαϊκά» κόμματα θα έχουν μόνο λίγο περισσότερο από το 20% των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: αρκετά για να ακουστούν, αλλά όχι αρκετά για να ασκήσουν επιρροή.
Τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, με σπάνιες εξαιρέσεις, δεν κατέρρευσαν - και θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συντριπτική ήττα του Βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος (8,9%, το χαμηλότερο στην ιστορία του) φαίνεται να ήταν το αποτέλεσμα της αδυναμίας της Theresa May να παραδώσει ένα σχέδιο για το Brexit.
Στη Γαλλία, η μεγάλη πτώση των Ρεπουμπλικανών (8,5%) και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (6,2%) μπορεί να εξηγηθεί από τους περισσότερους που εντάχθηκαν στο κόμμα του Macron πριν από δύο χρόνια.
Στη Γερμανία, η συμμαχία CDU-CSU απέκτησε μόνο το 28,9% των ψήφων, αλλά ήταν αρκετό για να κερδίσει παρ 'όλα αυτά.
Σε αρκετές χώρες της Δυτικής Ευρώπης επικράτησαν σοσιαλιστικά κόμματα, υποδεικνύοντας ότι προφανώς ο σοσιαλισμός δεν χάνει έδαφος.
Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θριάμβευσε (32,8%), καθώς και το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (33,4%).
Στις Κάτω Χώρες, το Εργατικό Κόμμα (18,9%) ήρθε πρώτο, ενώ στην Ιταλία, οι σοσιαλιστές έλαβαν 22%, στη Δανία, 21,5%, και στη Σουηδία 23,6%.
Ωστόσο, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχασαν έδαφος.
Η συμμαχία τους θα έχει μόνο το 43% των εδρών.
Για πρώτη φορά από το 1979, όταν διεξήχθησαν οι πρώτες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν πλειοψηφία, αν και παραμένουν κυρίαρχα.
Παρόλα αυτά, θα χρειαστούν συμμάχους και πιθανόν να τους βρουν στη Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, μια ομάδα αποτελούμενη από κεντροαριστερά κόμματα που υποστηρίζουν ακόμη περισσότερη εγκατάλειψη της κυριαρχίας, καθώς και μια ακόμη πιο κεντρικά ελεγχόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συμμαχία του ΕΛΚ και των Σοσιαλιστών θα βρει πιθανώς συμμάχους στους πραγματικούς νικητές των εκλογών: τα πράσινα κόμματα.
Οι Γερμανοί Πράσινοι (20,5% των ψήφων) τερμάτισαν δεύτεροι.
Στη Γαλλία, η EELV (Ευρωπαϊκή Οικολογία, Πράσινοι), με 13,5% των ψήφων, τερμάτισε τρίτη.
Οι Πράσινοι έδειξαν επίσης δύναμη στις Κάτω Χώρες (10,9%), Σουηδία (11,4%), Δανία (13,2%), Αυστρία (14,1%) και Βέλγιο (15,2%).
Για όσους έχουν διαβάσει τα προγράμματα των Πρασίνων, είναι προφανές ότι είναι ουσιαστικά αριστεροί με περιβαλλοντική πράσινη μάσκα.
Υποστηρίζουν την απεριόριστη μετανάστευση και την πολυπολιτισμικότητα.
Είναι φαινομενικά τυφλοί στους κινδύνους που απορρέουν από τον εξισλαμισμό της Ευρώπης και αποφασιστικά εχθρικοί σε οποιαδήποτε υπεράσπιση του δυτικού πολιτισμού, στην ελευθερία των επιχειρήσεων και στις ελεύθερες αγορές.
Συχνά τάσσονται υπέρ της μηδενικής ανάπτυξης.
Οι περισσότεροι από αυτούς αναλώνονται στην κλιματική αλλαγή και λένε ότι η επιβίωση της ανθρωπότητας θα διακυβεύεται σύντομα εάν η Ευρώπη δεν λάβει δραστικά μέτρα για να «σώσει τον πλανήτη».
Όλοι τους τάσσονται υπέρ των αυταρχικών αποφάσεων που επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες σε όλη την Ευρώπη.
Ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα τεθεί υπό την επιρροή των Πρασίνων θα επιταχύνει σχεδόν σίγουρα τη διαφάνεια προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης εξουσίας που θα δοθεί στα μη εκλεγμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας και των ορυκτών καυσίμων.
Παρά τον ενθουσιασμό ορισμένων σχολιαστών σχετικά με τα αποτελέσματα των «λαϊκιστικών» κινημάτων, τα σημάδια δείχνουν ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές δεν έχουν σταματήσει τον περιορισμό της Ευρώπης.
Αν δεν αλλάξει τίποτα, σε λίγες δεκαετίες η Ευρώπη δεν θα μπορούσε πλέον να είναι Ευρώπη, καταλήγει το Gatestone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης