Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μπίλλης (Συστήματα Sunlight): Η Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημαντικός πόλος προσέλκυσης επενδύσεων

tags :
Μπίλλης (Συστήματα Sunlight): Η Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημαντικός πόλος προσέλκυσης επενδύσεων
Όπως τονίζει ο CEO Βασίλης Μπίλλης, το παράδειγμα της Sunlight επισημαίνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πώς μια επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα μπορεί να καινοτομεί αλλά και να κατακτά ηγετική θέση στις παγκόσμιες αγορές
Την τέταρτη δεκαετία δυναμικής ανάπτυξής της διανύει η Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, ενισχύοντας τις δραστηριότητές της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, ενώ συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο.
Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Μπίλλης, «το παράδειγμα της Sunlight επισημαίνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πώς μια επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να καινοτομεί αλλά και να κατακτά ηγετική θέση στις παγκόσμιες αγορές αξιοποιώντας το κεφάλαιο των ανθρώπων της».
Η έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων με την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής παραμένει βασική στρατηγική προτεραιότητα για τη Sunlight, αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση του ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος στο διεθνές περιβάλλον.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπίλλης, η εταιρεία ανέπτυξε τη νέα σειρά έξυπνων μπαταριών λιθίου Li.ON FORCEe στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Ξάνθη από νέους Έλληνες μηχανικούς και παρόμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Παράλληλα, η εταιρεία, επιδιώκοντας να βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στους πελάτες της παγκοσμίως, στοχεύει να επενδύσει και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εφοδιαστικής της αλυσίδας, με τη δημιουργία νέων hubs που θα εξυπηρετούν αγορές όπως η Βόρεια Αμερική. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της η Sunlight, σύμφωνα με τον κ. Μπίλλη θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.
«Στο πλαίσιο αυτό, όταν χρειαστεί θα αξιολογήσουμε και το Χρηματιστήριο ως ένα από αυτά» αναφέρει.
Έχοντας ήδη αποκαταστήσει την παραγωγική της ικανότητα στο εργοστάσιο της Ξάνθης, μετά την καταστροφή που υπέστη από πυρκαγιά τον Μάιο του 2018, η Sunlight θέτει νέους στόχους.
«Θα έχουμε πλέον μία υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα» αναφέρει ο κ. Μπίλλης προσθέτοντας ότι «η τρέχουσα παραγωγική δυναμικότητά μας της τάξεως των 2 εκατ. στοιχείων σε ετήσια βάση, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και μας καθιστά έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς βιομηχανικών μπαταριών στον κόσμο».
Ερωτηθείς για το ελληνικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, ο κ. Μπίλλης τονίζει ότι «παρά τα όποια πλεονεκτήματα και τις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας η επενδυτική δραστηριότητα παραμένει, κατά γενική ομολογία, χαμηλή.
Κι αυτό γιατί έχουμε να διανύσουμε απόσταση για την εμπέδωση ενός σταθερού οικονομικού και επιχειρηματικού κλίματος που θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και θα δημιουργεί θέσεις εργασίες σε διάφορους κλάδους της οικονομίας».
«Εμείς πιστεύουμε στις προοπτικές της χώρας» επισημαίνει ο κ. Μπίλλης και παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας σημαντικός πόλος προσέλκυσης επενδύσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και το real estate. Η γεωγραφική της θέση, το κλίμα και πάνω από όλα το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, αναμφίβολα παράγουν αξία για τη χώρα κι ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης