Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τι θα σημάνει η εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη με ποσοστό άνω του 38%

Τι θα σημάνει η εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη με ποσοστό άνω του 38%
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε κυρίως ότι η μεσαία τάξη  θέλει να πληρώνει λιγότερους φόρους και όσοι μπορούν να φοροδιαφεύγουν
Σε πελάγη ευτυχίας και της επιτυχίας θα ζει από το βράδυ της 7η Ιουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός χάρη στο εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο πιθανόν να θυμίζει άλλες καλές εποχές της παράταξης της Δεξιάς.
Η κυβερνητική αυτοδυναμία της ΝΔ θεωρείται σχεδόν βέβαιη με όλους να αναζητούν το εκλογικό ποσοστό που θα βγάλει η κάλπη.
Στο ενδεχόμενο το κόμμα της ΝΔ να πάρει ποσοστό στα επίπεδα του 40%  θα τις  εξασφαλίσει αρχικά 112 βουλευτές και μαζί με το μπόνους των 50  εδρών  θα φθάσει τους 162 βουλευτές.
Όμως ο εκλογικός θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη πιθανότητα θα φέρει πολλαπλάσια προβλήματα στην κυβερνητική διαχείριση της χώρας διότι το μήνυμα της λαϊκής εντολής δεν θα φθάσει ποτέ στον παραλήπτη που είναι και το κόμμα στην οδό Πειραιώς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρικά θα έχει ουσιαστικά4χρόνια να υλοποιήσει το πολιτικό και οικονομικό της πρόγραμμα.
Από που να αρχίσεις όμως και που να τελειώσεις.
Στην ουσία πρέπει να …ξεριζωθεί η  παλιά ΝΔ και να φέρει στο προσκήνιο μια καινούργια Νέα Δημοκρατία!  
Η «καυτή» κυβερνητική ατζέντα θα περιλαμβάνει όλα τα καλούδια από το  συνταξιοδοτικό, τον τομέα της υγείας, την λειτουργία των νοσοκομείων το φορολογικό τη δημόσια διοίκηση και πάει λέγοντας.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε κυρίως ότι η μεσαία τάξη  θέλει  να πληρώνει λιγότερους φόρους και όσοι μπορούν να φοροδιαφέυγουν.
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καθορίζει και το λαϊκό αίτημα για λιγότερους φόρους από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Από εδώ θα αρχίζουν τα προβλήματα της κυβέρνησης καθώς θα χάσει το υπερπλεόνασμα και η αγωνία της θα είναι να πιάνει τον στόχο του 3,5% που παραμένει έως το 2022. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για την καταβολή των συντάξεων συνεισφέρει με 18 δις ευρώ από τα φορολογικά έσοδα.
Στο ενδεχόμενο η παγκόσμια ή η ευρωπαϊκή οικονομία να εμφανίσει πτώση των ρυθμών ανάπτυξης θα περιπλέξουν την κατάσταση και για την ελληνική οικονομία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό άνω του 38% θα βρει απέναντι του κόμμα το οποίο τρέμει και μόνο στην ιδέα ανάληψης του πολιτικού κόστους.
Η ελληνική κοινωνία δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε καμία μεταρρύθμιση που θα βελτιώνει το μέλλον της χώρας αλλά θα θυσιάζει το δικό  της και την καθημερινότητά της.
Θέλει καλύτερες ημέρες αλλά να πληρώνει άλλος.
Θέλει έναν «ισχυρό» ιδιωτικό τομέα και να δουλεύει για το κράτος.
Αν έχει και γνωριμίες κάνει τα αδύνατα  δυνατά να «τρυπώσει» ως εργαζόμενος στη Βουλή των Ελλήνων καθώς πρόκειται για έναν εργασιακό παράδεισο.
Οι ψηφοφόροι που λατρεύουν τις πολιτικές εξελίξεις θα ήταν σκόπιμο να δώσουν   ποσοστά άνω του40% στη Νέα Δημοκρατία.
Όσοι όμως θέλουν  μια σταθερή   κυβέρνηση είναι πιο χρήσιμο να οδηγήσουν με την ψήφο τους σε μια κυβέρνηση συνεργασίας του πρώτου κόμματος με κάποιο άλλο.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ θα έχει υψηλά ποσοστά σε βαθμό που θα φέρουν  το κόμμα της ΝΔ απέναντι  στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλώντας  αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών.
Το κόμμα θα επιδιώξει μια ήπια διαχείριση της κατάστασης ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να κάνει βήματα αλλαγών για τη χώρα και πιθανόν η προσπάθεια να μείνει μετέωρη. Ένα εκλογικό ποσοστό του 40% με 41% θα λειτουργήσει ως «προσάναμμα» βάζοντας φωτιά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Οι καλύτερες και πιο δημιουργικές ημέρες για τη χώρα έχουν ανάγκη από την  υλοποίηση πολιτικών που δεν θα λογαριάσουν το πολιτικό κόστος.
Το ζητούμενο είναι θα σπάσουν ..αυγά  για να γίνει η ομελέτα.    

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης