Τεράστιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κόνγκ κατά του σχεδίου νόμου που επιτρέπει εκδόσεις καταζητουμένων στην Κίνα

Τεράστιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κόνγκ κατά του σχεδίου νόμου που επιτρέπει εκδόσεις καταζητουμένων στην Κίνα
Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες, αποκλείστηκαν οι δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τεράστιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Χόνγκ Κόνγκ καθώς χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και βασικές οδικές αρτηρίες διαμαρτυρόμενοι κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να περάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την έκδοση καταζητούμενων στην ηπειρωτική Κίνα.
Σημειώνεται πως το Χόνγκ Κόνγκ από βρετανική αποικία πέρασε το 1997 στην Κίνα διατηρώντας την αυτονομία του και ευρύτερες ελευθερίες.
Χιλιάδες άνθρωποι κατέλαβαν τις δύο κυριότερες οδικές αρτηρίες του Χόνγκ Κόνγκ διαμαρτυρόμενοι για το εν λόγω σχέδιο νόμου.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι ο νόμος δεν πρέπει να εγκριθεί, επικαλούμενες τις επανειλημμένες καταγγελίες περί βασανισμών, αυθαίρετων φυλακίσεων, απόσπασης ομολογιών με εξαναγκασμούς και στέρησης πρόσβασης σε δικηγόρους στην Κίνα, όπου το δικαστήρια ελέγχονται από το κράτος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπό τις διαδηλώσεις αυτές, η κυβέρνηση του Χόνγκ Κόνγκ αποφάσισε να αναβάλλει τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου χωρίς να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS