Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχος ΕΕ: Στο EWG του Ιουλίου το θέμα της Ελλάδας - Απίθανο να συζητηθεί στο αυριανό (13/6) Eurogroup

Αξιωματούχος ΕΕ: Στο EWG του Ιουλίου το θέμα της Ελλάδας - Απίθανο να συζητηθεί στο αυριανό (13/6) Eurogroup
Αξιωματούχος της ΕΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup
Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να απασχολήσει την αυριανή (13/6/2019) συνεδρίαση του Eurogroup απέκλεισε αξιωματούχος της ΕΕ.
«Είναι εξαιρετικά απίθανο να συζητήσουμε για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο EuroWorking Group στο δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου.
Όπως σημείωσε δεν εκκρεμεί κάποια απόφαση για την ενεργοποίηση ελάφρυνσης του χρέους.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα και ότι «δεν είναι κατάλληλη στιγμή για να συζητηθεί».
Πάντως, αν και η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στην αυριανή ατζέντα, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έρθει αντιμέτωπος με τους ομολόγους του στην ευρωζώνη όπου και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις -έστω και στο περιθώριο- για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να νομοθετήσει την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Άλλωστε, στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα επισημαίνεται ο κίνδυνος να χαθεί ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 αλλά και τα επόμενα έτη.
Επίσης, επισημαίνονται οι καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και η επιβράδυνση άλλων μεταρρυθμίσεων, όπως η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου αλλά και η μείωση των κόκκινων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης