Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμάτης: Ναι σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν το ζητήσουν τα Σκόπια

Σταμάτης: Ναι σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν το ζητήσουν τα Σκόπια
Δεν θα προχωρήσει σε εχθρική πράξη ο Erdogan υποστήριξε ο κ.Σταμάτης
Την θέση ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο ακύρωσης και επαναδιαπραγμάτευσης από την αρχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον το ζητήσουν τα Σκόπια διατύπωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σταμάτης.
Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Σταμάτης  υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία της επαναδιαπραγμάτευσης πρέπει να ανήκει στη Βόρεια Μακεδονία για να αναλάβει εκείνη την ευθύνη της ρήξης και όχι η Ελλάδα, καθώς όπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει τετελεσμένα.
«Όποιος φύγει από τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών φέρνει την ευθύνη της διάρρηξής της» υποστήριξε ο κ.Σταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις ανησυχίες για θερμό επεισόδιο το επόμενο διάστημα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Πάντως ο κ.Σταμάτης εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εχθρική πράξη, ζήτησε από την ελληνική πλευρά να ενεργοποιήσει τη διπλωματία της σε ανώτατο επίπεδο και τάχθηκε υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Άγκυρας.
Ο κ.Σταμάτης απέδωσε την προκλητικότητα της Τουρκίας στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες όπως είπε, θέλει να κερδίσει πάση θυσία ο Erdogan.
Όσον αφορά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ.Σταμάτης είπε ότι η αυτοδυναμία πρέπει να είναι στόχος της χώρας και όχι της Ελλάδας ενώ για το debate που ζητά με τον Κ. Μητσοτάκη ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι η λέει "ναι" σε αναμέτρηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ως ηττημένος θέλει να έρθει στο debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τα κάνει όλα μπάχαλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης