Βενιζέλος: H δικογραφία με τις καταγγελίες Αγγελή πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή

Βενιζέλος: H δικογραφία με τις καταγγελίες Αγγελή πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή
Για συγκλονιστικό περιεχόμενο κάνει λόγο ο Ευ. Βενιζέλος
Για κρίσιμα δικονομικά ζητήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη σημερινή επιστολή - βόμβα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγέλη.
Όπως αναφέρει ο Ευ. Βενιζέλος, «επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:
Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:
Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.
Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν».

www.bankingnews.g

bankingnews.gr

BREAKING NEWS