Κατώτερο των προσδοκιών το road show στην Νέα Υόρκη, μικρή συμμετοχή, χωρίς χρονοδιάγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα

Κατώτερο των προσδοκιών το road show στην Νέα Υόρκη, μικρή συμμετοχή, χωρίς χρονοδιάγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα
Βλέπουν ξεκάθαρα πολιτική αλλαγή και νίκη της ΝΔ αλλά εστιάζουν στο τι μπορεί να υλοποιήσει από αυτά που εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης καθώς υπάρχουν ισχυροί φραγμοί από τους δανειστές.
Κάτι το road show (παρουσίαση) της HSBC που προηγήθηκε, κάτι η προεκλογική περίοδο κάτι η κόπωση για την Ελλάδα…το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν κατώτερο των προσδοκιών.
Η συμμετοχή ήταν περιορισμένη και εμφανώς χαμηλότερη από την περσινή παρουσίαση, ενώ παρά την γενική αισιοδοξία δεν υπήρξαν κάποιο χρονοδιάγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα.
Ας βγει η νέα κυβέρνηση και βλέπουμε ήταν το μήνυμα.
Με βάση τα συμπεράσματα που βγήκαν από το διήμερο road show
1)Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν ότι διαμορφώνεται μια ανοδική τάση στα ελληνικά assets αλλά η εξάρτηση από τις διεθνείς εξελίξεις θα είναι μεγάλη.
2)Βλέπουν ξεκάθαρα πολιτική αλλαγή και νίκη της ΝΔ αλλά εστιάζουν στο τι μπορεί να υλοποιήσει από αυτά που εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης καθώς υπάρχουν ισχυροί φραγμοί από τους δανειστές.
3)Θεωρούν θετικό βήμα την πολιτική σταθερότητα αλλά πρώτα θα δουν τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ΝΔ και εν συνεχεία θα αξιολογήσουν εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις
4)Βλέπουν ότι κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά δεν μπορούν να εκτιμήσουν το εύρος των εισροών στην Ελλάδα.
5)Θεωρούν ότι η οικονομία στην Ελλάδα συνεχίζει να έχει παθογένειες ενώ για τις τράπεζες παραμένουν επιφυλακτικοί, υπάρχει πρόοδος αλλά είναι αργή.
6)Για την αγορά ομολόγων οι ξένοι βλέπουν ακόμη κάποια περιθώρια βελτίωσης αλλά θεωρούν ότι οι τρέχουσες τιμές έχουν προεξοφλήσει και την νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.
Για να βελτιωθούν περαιτέρω οι τιμές και να υποχωρήσουν οι αποδόσεις των ομολόγων απαιτείται αναβάθμιση της οικονομίας σε ΒΒ ή υψηλότερα.

Τι ανέφερε στις 11 Ιουνίου 2019 το bankingnews

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιείται το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στην Νέα Υόρκη όπου παραβρίσκονται διεθνείς επενδυτές.
Τα βασικά συμπεράσματα που βγήκαν είναι
1)Οι ξένοι βλέπουν θετικές προοπτικές στην ελληνική οικονομία και λόγω της πολιτικής σταθερότητας
2)Κυριάρχησε η βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και θα έχει και αυτοδυναμία
3)Πιστεύουν ότι τα χαμηλά στα ελληνικά assets τα έχουμε δει ωστόσο το εύρος της ανόδου θα εξαρτηθεί από την συνέπεια στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής
4)Οι τράπεζες άπαξ και η οικονομία σταθεροποιείται θα ακολουθήσουν
Μεταξύ των πολλών ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Υόρκη ενδιαφέρον είχε το πάνελ στο οποίο παραβρέθηκαν ο Χρήστος Μεγάλου της Πειραιώς, η Αναστασία Σακελλαρίου της Praxia Bank και στέλεχος της Bain Capital.
Ο Χρήστος Μεγάλου CEO της Πειραιώς αναφέρθηκε στις αλλαγές που σημειώθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα και στις τράπεζες και τόνισε ότι άπαξ και η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει και οι τράπεζες θα ακολουθήσουν.
Όσο υποχωρεί η αβεβαιότητα τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά assets και επενδύσεις.
Η Αναστασία Σακελλαρίου η CEO της Praxia Bank αναφέρθηκε στο εγχείρημα της νέας τράπεζας που ετοιμάζει τονίζοντας ότι πηγαίνει κόντρα στην πεπατημένη λογική και πρακτική των μεγάλων τραπεζών στην Ελλάδα που μεταφέρουν προβλήματα από το παρελθόν.
Στέλεχος του Bain Capital επισήμανε ότι τα χαμηλά τους τα έχουν δει τα ελληνικά assets, πλέον υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και ότι μετά τις εκλογές θα δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες.

Οι ξένοι εμφανίστηκαν θετικοί στην πολιτική αλλαγή που θα σημειωθεί στην Ελλάδα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα.
Ωστόσο ενώ ανέφεραν ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό πόλο έλξης δεν παρουσίασαν κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ετέθησαν θέματα που σχετίζονται με την νέα οικονομική πολιτική και εάν αυτή θα συνεχιστεί ή θα υπάρξει κόπωση μετά από κάποιο διάστημα.
Οι ξένοι επενδυτές στο ελληνικό road show ήταν θετικοί για την Ελλάδα, βλέπουν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δεν θα βιαστούν να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους.
Θέλουν να δουν ιδιωτικοποιήσεις όπως το Ελληνικό και στην Ενέργεια ώστε να δουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και ανάλογα θα πράξουν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS