Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κέρδη 10,2 εκατ ευρώ και διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή από την INTERLIFE

tags :
Κέρδη 10,2 εκατ ευρώ και διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή από την INTERLIFE
Κέρδη 10,2 εκατ ευρώ και διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή από την INTERLIFE
Κέρδη της τάξεως των 10,29 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (63,04 εκατ), παρουσίασε η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 75,54 εκατ ευρώ (αύξηση 8,31 %), ενώ με επιπλέον, αύξηση κατά 2,26% (173,16 εκατ ευρώ), έναντι 169,33 εκατ το 2017, έκλεισαν οι επενδύσεις και τα αποθέματα 4,52% (108,63 εκατ).
Ο Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να παραμένει στο 1,67 και τους Δείκτες SCR να αυξάνονται στο 171,75% (έναντι 140,27% το 2017) και MCR  στο 581,56 % (έναντι 510,71% το 2017). Επιπλέον, η Εταιρία για έκτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή  Μερίσματος  στους Μετόχους της ύψους 0,05 €   ανά μετοχή.
Στη συνέχεια, ο τιμώμενος ομιλητής Δρ. Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος της  Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ), αναφέρθηκε στη μεγάλη διείσδυση των ΤΕΑ διεθνώς και στον ενισχυτικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη των οικονομιών, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία του θεσμού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τις θετικές αποδόσεις που κατέγραψαν τα ελληνικά Επαγγελματικά Ταμεία.
Επίσης, ο κ. Νοήνης, παρουσίασε τις προτάσεις της Ένωσης που αφορούν στη διατήρηση της βασικής φιλοσοφίας του Ν.3029/2002 για τα ΤΕΑ, την Ενιαία Εποπτεία για ταχύτερη αδειοδότηση νέων Ταμείων, τη διαχείρισή τους από «οχήματα» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  νομοθετική ρύθμιση για ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση μεταφοράς αποθεμάτων από ομοειδείς δραστηριότητες, κατάργηση του ελάχιστου ορίου των 100 ατόμων, δυνατότητα δημιουργίας πολυ-συμμετοχικών, συλλογικών Ταμείων και εκλογίκευση εξόδων Εποπτείας. Χαρακτήρισε μονόδρομο την ανάπτυξη ενός πολύ-πυλωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος, ενώ, κλείνοντας, αναφέρθηκε στα οφέλη της  ενσωμάτωσης της νέας κοινοτικής  Οδηγίας IORP II στο εθνικό Δίκαιο.
Τέλος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης στην ομιλία του με θέμα «Φυσικές Καταστροφές και Ασφάλιση» προχώρησε σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των στοιχείων για τα μεγάλα καταστροφικά γεγονότα που έπληξαν την Ελλάδα από το 1950 μέχρι τις μέρες μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κόστος των μεγάλων καταστροφών σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και από το αρμόδιο Ταμείο που συστάθηκε από τα Ευρωπαϊκά όργανα για την αρωγή των κρατών – μελών, ενώ ολοκλήρωσε  με την αναφορά σε λύσεις που προτείνονται – ή έχουν ήδη εφαρμοστεί σε κάποιες χώρες – για τη συνεργασία κρατικών φορέων και Ασφαλιστικών Εταιρειών (με τη μορφή ΣΔΙΤ) για την ασφάλιση των πολιτών απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας, προτείνοντας να ανοίξει ο σχετικός διάλογος.
 
Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης