Τελευταία Νέα
Speculator

Με προκαταβολές επιβιώνουν τα ΕΛΤΑ με φόντο την μετεκλογική κατάρρευση της εταιρίας

tags :
Με προκαταβολές επιβιώνουν τα ΕΛΤΑ με φόντο την μετεκλογική κατάρρευση της εταιρίας
Η προεξόφληση διετίας για την καθολική υπηρεσία δίνει μικρή παράταση ζωής - Αναβρασμός στο προσωπικό και καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας
Συνεχίζονται τα προβλήματα ρευστότητας στα ΕΛΤΑ τα οποία η επόμενη κυβέρνηση φαίνεται ότι θα παραλάβει με άδεια ταμεία καθώς για την αυριανή πληρωμή μισθοδοσίας αναμένονται ως μάνα εξ ουρανού τα 15 εκ ευρώ της καθολικής υπηρεσίας ως προκαταβολή.
Η εταιρία βουλιάζει στις ζημίες όπως αναμενόταν ενώ την ίδια στιγμή δεν προχωρά κανένα σχέδιο αναδιοργάνωσης και εφαρμόζονται διάφοροι πειραματισμοί που οδηγούν σε αναβρασμό το προσωπικό της εταιρίας.

Τα σωματεία εργαζομένων του ομίλου βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς η διοίκηση του Οργανισμού αποφεύγει να συζητήσει εργασιακά θέματα ενώ υπάρχει σωρεία καταγγελιών για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας όπως η μη σύννομη ανάθεση διανομής σε αστελέχωτους τομείς  της υπηρεσίας, εκτός των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΕΛΤΑ περιμένουν να «ζήσουν» το επόμενο χρονικό διάστημα με την προκαταβολή της αποζημίωσης των υπηρεσιών που παρέχουν ως φορέας καθολικής υπηρεσίας (ΦΚΥ) στην εγχώρια αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών για τα έτη 2018 και 2019.
Ουσιαστικά πρόκειται για προεξόφληση εσόδων προκειμένου τα ΕΛΤΑ να φτάσουν μέχρι το Σεπτέμβριο αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί λαιμητόμο για την εταιρία καθώς δημιουργείται τρύπα στις μελλοντικές ταμειακές ροές.
Δεδομένης της κατάστασης της εταιρίας είναι προφανές ότι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση το ερχόμενο Φθινόπωρο και τα 30 εκ ευρώ προκαταβολή ουσιαστικά συνιστούν μικρή μετάθεση στο μέλλον των προβλημάτων η οποία οδηγεί σε ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες από πλευράς ρευστότητας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης