Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα παλέψουμε μέχρι τέλους εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην ένταση στο εμπόριο - Trump: Στο τέλος θα έχουμε συμφωνία

tags :
Κίνα: Θα παλέψουμε μέχρι τέλους εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην ένταση στο εμπόριο - Trump: Στο τέλος θα έχουμε συμφωνία
Δεν υπάρχει καμία νέα πληροφορία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφέρει το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας
Την πρόθεση της Κίνας να παλέψει μέχρι τέλους εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην κλιμάκωση της έντασης της εμπορικής τους αντιπαράθεσης εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Σε ανακοίνωση του το κινέζικο υπουργείο Εμπορίου αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία νέα πληροφορία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ όσον αφορά τη μεταξύ τους διαμάχη σε θέματα εμπορίου ενώ εκφράζει παράλληλα την κατηγορηματική αντίθεση του στη μονομερή πολιτική προσέγγιση των ΗΠΑ.
Παράλληλα διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπαναχωρήσει σε βασικές θέσεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υποστήριξε σε δηλώσεις του πως δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο, κάποια διορία στην απόφαση του να επιβάλλει νέους δασμούς σε κινέζικα προϊόντα ύψους 325 δις δολαρίων, τονίζοντας πως οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα είναι καλές αλλά τελούν υπό δοκιμασία ύστερα από την υπαναχώρηση της Κίνας στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας.
Ο Trump είπε ότι ακόμα είναι στο σχεδιασμό του να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping στο περιθώριο της G20 στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία, αν και από το Πεκίνο δεν επιβεβαιώνει ότι επίκειται κάποια συνάντηση.
«Πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, αν και αυτή τη στιγμή τελεί υπό δοκιμασία.
Πιστεύω ότι πραγματικά θα θέλουν να φτάσουμε σε μια συμφωνία» είπε ο Trump, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει για το εάν θα προχωρήσει σε νέους δασμούς κατά της Κίνας μετά τη σύνοδο της G20.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης