Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wightman (Βρετ. διπλωμάτης): Το Brexit έχει καταστρέψει τη φήμη της Μ. Βρετανίας

tags :
Wightman (Βρετ. διπλωμάτης): Το Brexit έχει καταστρέψει τη φήμη της Μ. Βρετανίας
Ο Wightman είναι ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ασία
«Το Brexit έχει καταστρέψει τη φήμη της Βρετανίας».
Αυτό αναφέρει ο ανώτερος Βρετανός διπλωμάτης, Scott Wightman, ο οποίος κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία, δήλωσε ότι η Βρετανία θεωρείται σήμερα παγκοσμίως ως μια χώρα που περιβάλλεται από διαίρεση, παθιάζεται με ιδεολογίες και παραμελεί την αλήθεια.
Ο διπλωμάτης συνέκρινε το Brexit με την ήττα της Σιγκαπούρης το 1942 και είπε πως οι μεγάλοι επενδυτές αναμένουν ότι οι μελλοντικές ευρωπαϊκές επενδύσεις θα κατευθύνονται περισσότερο προς τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Οι παρατηρήσεις, που ανέφερε για πρώτη φορά το Politico, ήρθαν τη στιγμή που ο υψηλόβαθμος Επίτροπος άφησε τη θέση του για να αναλάβει δουλειά στην πατρίδα του, τη Σκωτία.
Κατά μεγάλη ειρωνεία , την ίδια στιγμή,  πολλοί βουλευτές που στηρίζουν το Brexit ισχυρίστηκαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να γίνει καταφύγιο ελεύθερης αγοράς, όπως η Σιγκαπούρη, μόλις απελευθερωθεί από τους κανονισμούς που συνδέονται με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Ο Wightman δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα του Brexit, το έθνος που η Σιγκαπούρη θαύμαζε για τη σταθερότητα, την κοινή λογική την  ανεκτικότητά και τον ρεαλισμό του, βλέπουμε να διακατέχεται από αίσθημα διχόνοιας, ιδεολογικού φανατισμού και παράλειψη της αλήθειας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον φόβο ότι πολλοί συμφωνούν με αυτή την άποψη, παγκοσμίως.
Ο Wightman είναι ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ασία, πρώτα ως διευθυντής Ασίας-Ειρηνικού στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως Πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.
Από το 2015 είναι Ανώτερος Επίτροπος στη Σιγκαπούρη.
Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του για τα γενέθλια της Βασίλισσας, ο Wightman έκανε αναφορά στις του απόψεις του περί σημαντικής πολιτικής αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και της προσωπικής του ελπίδας ότι η χώρα θα βρει την ποιότητα της ηγεσίας που απαιτείται από τις περιστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης