Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι «παγίδες» του Τσίπρα στον Μητσοτάκη

tags :
Οι «παγίδες» του Τσίπρα στον Μητσοτάκη
Ο Regling αφού διεμήνυσε ότι τα μέτρα Τσίπρα δεν έχουν την έγκριση των δανειστών, «έκλεισε ραντεβού» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Με την πλάτη στον τοίχο αναμένεται να βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυβέρνησης του, υπό την προϋπόθεση βέβαια που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και τερματίσει πρώτος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Έχει φροντίζει γι' αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει ετοιμάσει τη μία παγίδα μετά την άλλη.
Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, ο Τσίπρας βλέποντας τη δημοτικότητα να γκρεμίζεται προχώρησε σε ένα μπαράζ προεκλογικών παροχών (13η σύνταξη, μείωση ΦΠΑ κλπ) με αποκορύφωμα την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίο του 2020, που κατατέθηκε λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ωστόσο, όλα αυτά τα μέτρα αν και έχουν νομοθετηθεί -με τη λογική ότι η Ελλάδα έχει βγει από το μνημόνιο και άρα έχει πάρει στα χέρια της το τιμόνι- δεν είχαν πάρει την έγκριση των Θεσμών.
Οι Θεσμοί, όμως, -οι οποίοι φαίνεται να μην συμφωνούν με το αφήγημα του Τσίπρα, ότι πλέον η κυβέρνηση ασκεί τη δική της πολιτική χωρίς να ζητά την έγκριση των Ευρωπαίων- έχουν αρχίσει τις προειδοποιητικές βολές.
Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ "γυρίστηκε" χθες όταν ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν συμβουλεύτηκε τους δανειστές για τα νέα μέτρα κάτι που ισοδυναμεί με παραβίαση της διαδικασίας.
«Θα επιστρέψουμε σε αυτά τα μέτρα με τη νέα κυβέρνηση» διεμήνυσε ο ίδιος «κλείνοντας το μάτι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης