Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο μάκρο - Σε εμπόριο και Fed τα «βλέμματα»

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο μάκρο - Σε εμπόριο και Fed τα «βλέμματα»
Με ήπια κέρδη άνοιξαν σήμερα (13/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εμπόριο και τα μακροοικονομικά στοιχεία, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στις 18-19 Ιουνίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 26.075 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.892 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα, στις 7.833 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ κατέγραψαν τον Μάιο τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς μειώθηκε ευρέως το κόστος των τροφίμων, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι ο υποτονικός πληθωρισμός θα μπορούσε να αναγκάσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια εντός του 2019.
Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση -η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο- και κατά 1,5% σε ετήσια.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν απροσδόκητη αύξηση κατά 3.000 την περασμένη εβδομάδα, ανερχόμενες στο υψηλό πέντε εβδομάδων των 222.000, εντείνοντας τις ανησυχίες για αποδυνάμωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μείωση των αιτήσεων, στις 216.000, για την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Ιούλιο διαμορφώνονται γύρω στο 85,3%.
Οι μετοχές εταιρειών ημιαγωγών ανακάμπτουν από το χθεσινό sell-off, με τις Applied Materials και Micron Technology να ενισχύονται κατά 1,1% και 1,8% αντίστοιχα.
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τεχνολογικές μετοχές, με την Apple στο +1,2%, το Facebook στο +0,9%, την Alphabet στο +1% και τη Microsoft στο +0,6%.
Επίσης, σημαντική άνοδο 2,3% καταγράφει η μετοχή της Disney, καθώς αναλυτής της Morgan Stanley αύξησε την τιμή - στόχο της στα 160 δολ., από 135 δολ. προηγουμένως.
Οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall κατέγραψαν οριακές απώλειες κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς «ξεθώριασε» το ράλι που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, ωστόσο από την αρχή του μήνα σημειώνουν κέρδη άνω του 4%, ανακάμπτοντας από τις βαριές απώλειες του Μαΐου.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται, την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις αναφορές για επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI σημειώνει άνοδο 2,8% στα 52,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του Brent καταγράφει κέρδη 2,9% στα 61,7 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου «βούλιαξαν» κατά 4% την Τετάρτη, υποχωρώντας σε χαμηλό σχεδόν 5 μηνών, εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων και των ανησυχιών για μια επιβράδυνση της ζήτησης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης