Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προ των πυλών η εισαγωγή της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Προ των πυλών η εισαγωγή της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
Αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατέθεσε η Alibaba Group Holding
Αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατέθεσε η Alibaba Group Holding, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης -επικαλούμενα πηγές.
Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου σκοπεύει στη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ από την αρχική δημόσια προσφορά (initial public offering,. IPO), έναντι ποσού 25 δισεκ. κατά την ΙΡΟ του 2014 στη Wall Street.
Επισημαίνεται πως η Alibaba ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προβλέψεων ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2019, κυρίως χάρη στην ανάπτυξη που σημειώθηκε στις μονάδες ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών cloud.
Ειδικότερα, ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε πως τα καθαρά του κέρδη ανήλθαν σε 25,83 δισ. γιουάν, ή 9,84 γιουάν ανά μετοχή, από 7,56 δισ. ή 2,88 γιουάν ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 8,57 γιουάν, καταγράφοντας αύξηση 50%,
Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν «άλμα» 51% και διαμορφώθηκαν σε 93,50 δισ. γιουάν.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 6,56 γιουάν ανά μετοχή και έσοδα 91,54 δισ.
Η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε πως για το επόμενο έτος αναμένει έσοδα άνω των 500 δισ. γιουάν, από 376,84 δισ. στο έτος 2019, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης