Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Η Ευρωζώνη πρέπει να σχεδιάσει τον μελλοντικό προϋπολογισμό της

Lagarde: Η Ευρωζώνη πρέπει να σχεδιάσει τον μελλοντικό προϋπολογισμό της
Η Ευρωζώνη θα πρέπει να σχεδιάσει τον μελλοντικό προϋπολογισμό της για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την οικονομία της, δήλωσε η Christine Lagarde
Η Ευρωζώνη θα πρέπει να σχεδιάσει τον μελλοντικό προϋπολογισμό της για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την οικονομία της, αντί να στηρίζει μόνο την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλισή της, δήλωσε σήμερα (13/6/2019) η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του σημερινού Ecofin, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συζητούν τον σχεδιασμό ενός κοινού προϋπολογισμού για τις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ, η Lagarde δήλωσε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει επίσης να απλοποιήσει τους δημοσιονομικούς της κανόνες.
«Πιστεύουμε ότι εκτός από την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση, η οποία θα συνεχίσει να απασχολεί τους υπουργούς σήμερα, πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό, ότι η σταθεροποίηση θα βοηθήσει επίσης», δήλωσε η Lagarde.
«Η απλούστευση των δημοσιονομικών κανόνων θα βοηθούσε επίσης αρκετά στο να αποφευχθεί μεγάλη ασάφεια και περιπλάνηση.
Το χρέος θα πρέπει να είναι η άγκυρα και το λειτουργικό εργαλείο θα πρέπει να είναι οι δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ», ανέφερε.

«Όχι» Lagarde σε ευρωπαϊκή θέση

Παράλληλα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ερωτηθείσα εάν θα ήταν έτοιμη να δεχθεί μία από τις πολλές κορυφαίες θέσεις που ανοίγουν φέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι «έχει ήδη δουλειά».
Το όνομα της Lagarde έχει αναφερθεί από Ευρωπαίους αξιωματούχους μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για τις θέσεις των επικεφαλής της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή ακόμη και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να αποτελώ μέρος μερικές φορές αυτής της ευρωπαϊκής “αγοράς”, αλλά έχω δουλειά, έχω μια εντολή και εκτελώ την εντολή μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης