Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε εμπόριο και Ιταλία - Στο +0,44% ο DAX

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε εμπόριο και Ιταλία - Στο +0,44% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,16% κι έκλεισε στις 380,33 μονάδες
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (13/6/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ιταλία και τις επίμονες εμπορικές εντάσεις.
Η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, με τον επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Mario Centeno, να δηλώνει ότι αναμένει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Σύμφωνα με τον Centeno, το Eurogroup θα συζητήσει τις προοπτικές του ιταλικού χρέους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι πολιτικές αποφάσεις που απαιτούνται, προκειμένου η ιταλική κυβέρνηση να μην παραβαίνει τους κανόνες της ΕΕ.
Την ίδια ώρα, οι αγορές τηρούν στάση αναμονής, εν όψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στις 18-19 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Ιούλιο διαμορφώνονται γύρω στο 85,3%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,16% κι έκλεισε στις 380,33 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να «ηγείται» της ανόδου, καταγράφοντας κέρδη 1,8%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,44% κι έκλεισε στις 12.169,05 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 7.368,57 μονάδες, ενώ οριακά, κατά 0,01%, ενισχύθηκε και ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 5.375,63 μονάδες.




Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,82% στις 20.630,75 μονάδες.


Την ίδια ώρα, υποχώρησαν οι πιέσεις στην αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,370% από 2,426% στο προηγούμενο κλείσιμο.
Εν τω μεταξύ, ανοδικά (+0,4%) κινήθηκαν οι μετοχές τεχνολογίας, στον απόηχο δημοπρασίας που διενήργησε η Γερμανία για το φάσμα του 5G, καταφέρνοντας να αντλήσει 6,55 δισ. ευρώ.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αν και προειδοποίησε εκ νέου για αύξηση των δασμών σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε μια λύση.
Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε σήμερα την πρόθεση του Πεκίνου να παλέψει μέχρι τέλους εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην κλιμάκωση της έντασης της εμπορικής τους αντιπαράθεσης.
Παράλληλα, το κινέζικο υπουργείο Εμπορίου διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπαναχωρήσει σε βασικές θέσεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται, την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις αναφορές για επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI σημειώνει άνοδο 1,8% στα 52,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του Brent καταγράφει κέρδη 1,8% στα 61,1 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου «βούλιαξαν» κατά 4% την Τετάρτη, υποχωρώντας σε χαμηλό σχεδόν 5 μηνών, εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων και των ανησυχιών για μια επιβράδυνση της ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης