Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Μπρατισλάβα επιλέχθηκε ως έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας

H Μπρατισλάβα επιλέχθηκε ως έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας
Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιλέχθηκε ως έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας
Οι χώρες - μέλη της ΕΕ επέλεξαν η έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας, η οποία θα επιβλέπει την αγορά εργασίας στο μπλοκ, την Μπρατισλάβα.
Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας επιλέχθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης στο Λουξεμβούργο, ενώ άλλες υποψήφιες πόλεις ήταν η Λευκωσία, η Σόφια και η Ρίγα.
«Η Αρχή θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της τον Οκτώβριο μέχρι να μετακομίσει στην πόλη που θα τη φιλοξενήσει», όπου θα αρχίσει να λειτουργεί «το συντομότερο δυνατό», όπως επεσήμανε η Ευρωπαία επίτροπος Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει τον Μάρτιο του 2018 τη σύσταση μιας τέτοιας ευρωπαϊκής αρχής.
Στόχος της είναι να διευκολύνει την κινητικότητα των πολιτών στην ΕΕ και να διασφαλίζει ότι πλαισιώνεται από δίκαιους κανόνες που γίνονται σεβαστοί. Πολλές κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης, κυρίως η Γαλλία, καταγγέλλουν τις παραβιάσεις και τις απάτες που διαπράττουν εταιρείες στην ανατολική Ευρώπη.
Βάσει των στοιχείων των ευρωπαϊκών θεσμών, σχεδόν 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν ή εργάζονται σε διαφορετική χώρα μέλος από την πατρίδα τους, ένας αριθμός που έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης