Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,5% για τον χρυσό, με τα «βλέμματα» στη Fed - Στα 1.343,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,5% για τον χρυσό, με τα «βλέμματα» στη Fed - Στα 1.343,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 6,90 δολ. ή 0,5%, στα 1.343,70 δολ. ανά ουγγιά.
Με άνοδο, έκλεισε σήμερα (13/6/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εμπόριο και τα μακροοικονομικά στοιχεία, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στις 18-19 Ιουνίου.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ κατέγραψαν τον Μάιο τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς μειώθηκε ευρέως το κόστος των τροφίμων, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι ο υποτονικός πληθωρισμός θα μπορούσε να αναγκάσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια εντός του 2019.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Ιούλιο διαμορφώνονται στο 85,3%.
Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση -η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο- και κατά 1,5% σε ετήσια.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν απροσδόκητη αύξηση κατά 3.000 την περασμένη εβδομάδα, ανερχόμενες στο υψηλό πέντε εβδομάδων των 222.000, εντείνοντας τις ανησυχίες για αποδυνάμωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μείωση των αιτήσεων, στις 216.000, για την περασμένη εβδομάδα.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 6,90 δολ. ή 0,5%, στα 1.343,70 δολ. ανά ουγγιά.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αν και προειδοποίησε εκ νέου για αύξηση των δασμών σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε μια λύση.
Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε σήμερα την πρόθεση του Πεκίνου να παλέψει μέχρι τέλους εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην κλιμάκωση της έντασης της εμπορικής τους αντιπαράθεσης.
Παράλληλα, το κινέζικο υπουργείο Εμπορίου διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπαναχωρήσει σε βασικές θέσεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται, την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις αναφορές για επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI σημειώνει άνοδο 2,4% στα 52,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του Brent καταγράφει κέρδη 2,2% στα 61,3 δολ. ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης