Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πάει στο Ρέθυμνο

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πάει στο Ρέθυμνο
Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms
Το παρόν στη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta  Farms θα δώσει  η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την απόφασή της να στείλει έμπειρο στέλεχός της, να παρακολουθήσει τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Θεωρείται αναγκαία η παρουσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό περιστατικό μετά τη Folli  Follie.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια διεύθυνση που παρακολουθεί τις εισηγμένες έχει εστιάσει το ενδιαφέρον στα  πεπραγμένα της διοίκησης των αδελφών  Δομάζακη
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρεί κρίσιμο μέγεθος στην πορεία της έρευνας το πόρισμα της Pwc η οποία έχει αναλάβει να πιστοποιήσει την απαίτηση του Τάκη Δομαζάκη  να εμφανισθεί ως πιστωτής της εταιρεία με το ποσό των 11,2 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα η έρευνα της  ΕΚ  στηρίζεται στα δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας δίνοντας έμφαση στις καταγγελίες του Τάκη Δομαζάκη αλλά και στην  απάντηση που έστειλε η διοίκηση της Creta  Farms μετά  από ερώτημα  που έθεσε  στην εταιρεία.
Επίσης διενεργεί έρευνα για την- παραίτηση μέλους του  ΔΣ η οποία  κρατήθηκε μυστική από το διευθύνοντα σύμβουλο.    
Η διαμάχη των  δύο αδελφών έφερε αναταράξεις στην εταιρεία  οι οποίες δεν είναι  βέβαιο ότι κοπάσουν στην επερχόμενη γενική συνέλευση των μετοχών στις 26 Ιουνίου  2019.
Η  ΕΚ πιθανότητα θα καταφύγει σε πρόστιμα  εφαρμόζοντας την ελληνική νομοθεσία. 
Η πρόσφατη εμπειρία από την υπόθεση της  Folli – Follie  αποδεικνύει ότι  ο βασικός  μέτοχος έχει απεριόριστη εξουσία  στη δική του εταιρεία.
Πάντως οι εξελίξεις  στην κρητική εταιρεία πιθανότητα θα δρομολογηθούν από τις τράπεζες καθώς ελέγχουν την ροή του χρήματος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης