Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση, ξεχωρίζουν τα μικρομεσαία

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση, ξεχωρίζουν τα μικρομεσαία
AΓΟΡΑ: Ξεκίνησε με χαμηλό τζίρο και με διαθέσεις συσσώρευσης. Δικαιούται να πάρει ανάσες αν και εκτίμηση της στήλης είναι πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει υψηλό μέχρι τις εκλογές. Η προεξόφληση είναι σημαντική, αλλά υπάρχουν και θετικές δηλώσεις από το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Η άμεση υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για το Ελληνικό, αλλά και η παρακολούθηση των μεγάλων επενδύσεων από το Μαξίμου με σφιχτές ημερομηνίες είναι θετικότατη εξέλιξη και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα για την ανάπτυξη.

LAMDA: Παραμένει πάνω από τα 8 ευρώ αν και το ξεκίνημα σήμερα είναι με μικρό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στην Πειραιώς παραμένουν τα βλέμματα λόγω της επικείμενης έκδοσης. Οι αναλυτές συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές στόχους με αφορμή την αλλαγή του κλίματος και την προοπτική αυτοδύναμης και φιλοεπενδυτικής κυβέρνησης.

FRIGOGLASS: Καλά τα κέρδη και δείχνουν κάτι αλλά οι αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές δεν είναι θετική εξέλιξη. Έχει αρκετές επενδύσεις στα επόμενα τρίμηνα. Αυτό που θέλουμε από εισηγμένες όπως η συγκεκριμένη, είναι η παραγωγή θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών που να οδηγούν σε μείωση του δανεισμού και άρα των χρηματοοικονομικών εξόδων.

Η αρνητική καθαρή θέση αποτελεί μεγάλο θέμα για τη στήλη και δεν μπορεί να τη βάλει στο καλάθι των μετοχών που παρακολουθεί.

INTRALOT: Σύμφωνα με την IBG το νέο συμβόλαιο στο Μαρόκο θα δημιουργεί σε ετήσια βάση πωλήσεις 20 εκατ. ευρώ και EBITDA 5-6 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Στο +10% με ανεκτέλεστα και χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

ΕΛΤΟΝ: Παραμένει θετική η στήλη για τις προοπτικές της εταιρείας. Είναι εξαιρετικά φθηνή και σήμερα ξεκίνησε με άνοδο 2,44% και αποτίμηση 45 εκατ. ευρώ. Δηλαδή παίζει με εκτιμώμενο p/e για το 2019 11 φορές.

FG EUROPE: Είναι σε δημόσια πρόταση και έχει αποτίμηση 26 εκατ. ευρώ περίπου. Βγάζει ανακοίνωση που λέει ότι η RF Energy, θυγατρική κατά 50% πούλησε τις μετοχές που είχε σε εταιρείες ενέργειας και έλαβε τίμημα 55 εκατ. ευρώ.

Από το τίμημα που θα λάβει η εισηγμένη, φαίνεται πως γίνεται μία σημαντική απομόχλευση του ισολογισμού με σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού.

MODA BAGNO: Στο -9,55% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια. Για τα δεδομένα της να κάνει στο άνοιγμα αυτόν τον όγκο είναι νέο. Μένουν βέβαια αρκετά από εκποίηση που πρέπει να δούμε πότε θα αγοραστούν. Μετά ίσως ελευθερωθεί η μετοχή.

Θυμίζουμε πως διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα της καθαρής θέσης και προσπαθεί το turnaround. Ήδη το 2018 έβγαλε κέρδη αν και βοήθησε η αναβαλλόμενη φορολογία. Όμως βλέπουμε πως έχει καθαρίσει τον ισολογισμό και πως υπάρχει ακίνητη περιουσία να στηρίζει το δανεισμό που δεν είναι υψηλός συγκριτικά με την καθαρή θέση.

ΕΚΤΕΡ: Με χαμηλό όγκο βρίσκεται στα 1,62 ευρώ με άνοδο 2,53% και αποτίμηση 18,2 εκατ. ευρώ.

REDS: Με 1.000 τεμάχια ενισχύεται 3,24% και βρίσκεται στα 1,1150 ευρώ με αποτίμηση 64 εκατ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στα 0,9560 ευρώ με άνοδο 1,92% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

FIERATEX: Νέα άνοδος κατά 12,26% με 9 χιλ. τεμάχια όγκο. Αποτίμηση 3,55 εκατ. ευρώ.

MINERVA: Ανοδικά και αυτή κατά 9,35%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Εφόσον γίνεται rerating στις τράπεζες λογικό να γίνεται ένα rerating και στις μετοχές που παίζουν πολύ χαμηλότερα της καθαρής θέσης και έχουν μία καλύτερη προοπτική σήμερα σε σύγκριση με μερικούς μήνες πριν.

Θέλει και λίγο προσοχή γιατί δεν αποκλείεται κάποια στιγμή ο όγκος στις συγκεκριμένες μετοχές να υποχωρήσει. Θεωρούμε πάντως πως υπάρχει περιθώριο ανόδου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης