Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιορισμένη διόρθωση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιορισμένη διόρθωση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Στάση αναμονής και συσσώρευση σήμερα, χωρίς να απομακρυνθεί σημαντικά από τις 850 μονάδες. Ο τζίρος μειωμένος. Καλή πάντως σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση και είχε και αρκετές μετοχές με ενδιαφέρον.

Χρειάζεται προσοχή αφού βλέπουμε πως υπάρχουν και υπερβολές. Εννοούμε πως μετοχές που δεν έχουν σημαντική αξία ενισχύονται και μάλιστα κάποιες κάνουν και όγκο. Η μοναδική ασφάλεια είναι τα θεμελιώδη.

Ξαναλέμε πως θεωρούμε λογικό ένα re-rating αφού αυτό έχουν κάνει ήδη οι αναλυτές για τα χαρτιά που παρακολουθούν. Μάλιστα θα πούμε πως αν υπάρξει βελτίωση της οικονομίας τότε θα υπάρχει περιθώριο ανόδου και στις μικρές εισηγμένες που σήμερα παίζουν χαμηλότερα και μάλιστα σημαντικά από την καθαρή τους θέση.

ΤΙΤΑΝ: Φαίνεται πως κανείς δεν ασχολείται με τη μετοχή και η δημόσια πρόταση την έχει βάλει στο περιθώριο. Βλέπει το ράλι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και αυτή κινείται συνεχώς χαμηλότερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό σημαίνει κέρδη για το σημαντικό αυτό asset του ομίλου. Η μετοχή έκλεισε στα 1,90 ευρώ με άνοδο 0,53% αλλά βγήκαν πωλητές και έκοψαν την ανοδική κίνηση που ίσως ήταν μεγαλύτερη λόγω του νέου.

Ο όγκος ανήλθε στις 825 χιλ. τεμάχια και έμειναν στους πωλητές άλλα 110 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα. Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Amber Capital ανακοίνωσε μικρή μείωση της θέσης της.

REVOIL: 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και πλέον έχει προσφέρει εξαιρετική απόδοση από την αρχή του έτους. Η επιστροφή στην κερδοφορία μετά τη διακοπή της δραστηριότητας στην ποντοπόρο ξαναφέρνει χαμόγελα.

Θα βάζαμε τον πήχη λίγο πιο πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αλλά και εδώ όσοι έχουν αγοράσει χαμηλά μπορούν να κατοχυρώσουν κέρδη. Το ράλι είναι μεγάλο. Η στήλη έχει την εταιρεία και τη διοίκηση σε ιδιαίτερη εκτίμηση και πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει καλές υπεραξίες στους μετόχους.

Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,4080 ευρώ και σήμερα είναι στα 0,9150 ευρώ με την αποτίμηση βέβαια μόλις στα 20 εκατ. ευρώ και πιστεύουμε πως το p/e για το 2019 θα είναι χαμηλό σε αυτές τις τιμές.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Νέο limit up και μάλιστα με όγκο 74 χιλ. τεμάχια. Στα 0,1110 ευρώ και με τους αγοραστές να ζητάνε άλλες 24 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Μάλλον κάποιοι δεν ενθουσιάστηκαν και τόσο με τα αποτελέσματα. Άνοδο μεσοσταθμική σήμερα 1,50% και η μετοχή στα 0,1350 με υψηλό όγκο 676 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στο κλείσιμο.

MODA BAGNO: Από την αρχή του έτους έχει κάνει όγκο λίγο κάτω από 6,5 χιλ. τεμάχια. Στη σημερινή συνεδρίαση ξεπέρασε τις 20 χιλ. τεμάχια. Στο limit down και με ανεκτέλεστα. Η αποτίμηση στα 6,7 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τα κομμάτια που έχουν μείνει από την εκποίηση και δεν υπάρχει ενδιαφέρον το ανεκτέλεστο στο κλείσιμο ήταν 49 χιλ. τεμάχια. Επειδή έχουμε δει αντίδραση από μετοχές που έφυγε το βάρος των εκποιούμενων μετοχών, την παρακολουθούμε πλέον… και βλέπουμε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Απογοητευτική συμπεριφορά. Άφαντοι οι αγοραστές και με μικρό όγκο κατέγραψε σημαντική υποχώρηση. Στα 2,19 ευρώ και στο -4,37% με 27 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Απογοητευτική και εδώ η εικόνα της μετοχής. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να ξεπεράσει τα 0,24 ευρώ γύρισε απότομα και κάνει και καλό όγκο για τα δεδομένα της. Στο -2,69% και στα 0,2170 ευρώ με όγκο 181 χιλ. τεμάχια.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Έκανε 9 χιλ. τεμάχια όγκο και έκλεισε στα 0,74 ευρώ. Η αποτίμηση στα 4,4 εκατ. ευρώ.

MINERVA: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική λόγω σχέσης p/bv. Θα πρέπει όμως να δούμε και την προοπτική να δημιουργήσει κέρδη γιατί τα τελευταία χρόνια έκαψα με τις ζημιές αρκετό «λίπος».

Καλό τριήμερο!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης