Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά τεσσάρων προσώπων - Πιθανολογείται ότι σχετίζονται με χρηματισμό πολιτικού

tags :
Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά τεσσάρων προσώπων - Πιθανολογείται ότι σχετίζονται με χρηματισμό πολιτικού
Κατηγορίες - που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με χρηματισμό πολιτικού προσώπου από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis - απήγγειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς
Κατηγορίες - που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με χρηματισμό πολιτικού προσώπου από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis - απήγγειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατά τεσσάρων εμπλεκομένων προσώπων.
Η δίωξη περιλαμβάνει σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου.
Σύμφωνα με την ασκηθείσα σήμερα ποινική δίωξη οι τέσσερις υπόλογοι, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των κρατικών αξιωματούχων, είναι πλέον αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά δωροδοκία πολιτικού προσώπου, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της απλής συνέργειας σε απιστία υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και σε απλή συνέργεια σε απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.
Η απαγγελία των κατηγοριών, που αφορούν τη δικογραφία που πρόσφατα η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε στη Βουλή για την περίοδο 2011-2012, αφορά τη διακίνηση χρημάτων προς εξυπηρέτηση της φαρμακοβιομηχανίας.
Η εισαγγελική έρευνα φαίνεται να έχει στη διάθεση της στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμένων διαφημιστικών εταιριών που πιθανολογείται πως εξυπηρέτησαν τη Novartis στην ροή "μαύρων" ποσών παρέχοντας κάλυψη μέσω εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων.
Ήδη πριν περίπου ένα μήνα, ο υπεύθυνος μίας από τις υπό έρευνα διαφημιστικές, κλήθηκε σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων μέσω τιμολογίων.
Στην κατάθεση του μάλιστα ο εκδότης - διαφημιστής, κατονόμασε συγκεκριμένο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο, κατά τα λεγόμενα του διαφημιστή, του είχε ζητήσει να του επιστρέφει χρήματα από εκείνα που θα πλήρωνε η βιομηχανία για διαφημίσεις που θα του έδινε.
Εξηγήσεις, επίσης, έδωσαν πρόσφατα, για το αδίκημα της απιστίας και μέλη Επιτροπών Τιμολόγησης φαρμάκων.
Η δίωξη που ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου διαφημιστή και τις σχέσεις του με συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, τα οποία κατονομάζονται από μάρτυρες, πως χρημάτιζαν για να πετύχουν προνομιακό καθεστώς τόσο για σκευάσματα της Novartis όσο και για την ίδια την εταιρία και το περιβάλλον της στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα άλλωστε με καταθέσεις που έχουν λάβει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, η φαρμακοβιομηχανία είχε δημιουργήσει ένα "μαύρο ταμείο", το οποίο σύμφωνα με μάρτυρα το ονόμαζαν "Άγιο Δισκοπότηρο", προκειμένου να μπορεί να δωροδοκεί πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης