Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στα χέρια του Λαϊκού κόμματος ο Δήμος της Μαδρίτης με τη συνεργασία Ciudadanos και Vox

Reuters: Στα χέρια του Λαϊκού κόμματος ο Δήμος της Μαδρίτης με τη συνεργασία Ciudadanos και Vox
Ο συντηρητικός νέος Δήμαρχος κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos και των ακροδεξιών του Vox
Στα χέρια των Συντηρητικών του Λαϊκού Κόμματος επιστρέφει ο Δήμος της Μαδρίτης παρά την πύρρειο νίκη της υποψηφίας του κομμουνιστικού κόμματος Ισπανίας και νυν Δημάρχου από το 2015, Manuela Carmena με 29,3% έναντι του Jose Luis Martinez-Almeida του Λαϊκού κόμματος με 22,2%.
Η αδυναμία της Camena να συνεργαστεί με τους Σοσιαλιστές του Pedro Sanchez «παρέδωσε» το μεγαλύτερο Δήμο της χώρας στον συντηρητικό νέο Δήμαρχο Jose Luis Martinez-Almeida, που αν και ήρθε δεύτερος στις εκλογές κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos και των ακροδεξιών του Vox.
Παρόλα αυτά ορισμένα μέλη των Ciudadanos εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απόφαση του κόμματος να συνεργαστεί με το ακροδεξιό Vox και το P.P στο Δήμο της Μαδρίτης αλλά και στη νοτιοανατολική επαρχία της Murcia.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron σε μια πρωτοφανή παρέμβαση του προειδοποίησε τους Ciudadanos, ότι θα έχουν «συνέπειες» από την συνεργασία τους με το ακροδεξιό κόμμα Vox.
Οι Σοσιαλιστές παρότι κατάφεραν να κερδίσουν τη Μαδρίτη μετά από πολλά χρόνια από τους υποψηφίους του λαϊκού κόμματος, με 29,3% δεν κατάφεραν να δουν την υποψήφια Δήμαρχο τους Manuela Carmena να παραμένει στο Δημαρχιακό θώκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης