Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Η τρόικα αναγνωρίζει στο πρόσωπό μου τον μεγαλύτερο εχθρό της

Βαρουφάκης: Η τρόικα αναγνωρίζει στο πρόσωπό μου τον μεγαλύτερο εχθρό της
Τι απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε εκείνους που τον κατηγορούν για υπερψήφιση προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου
Στα «πυρά» του πρώην επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη περί υπερψήφισης προαπαιτούμενων του  τρίτου μνημονίου απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω ανακοίνωσης του ΜέΡΑ25.
«Στο ΜέΡΑ25 είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίζουμε όσους συμπορευτήκαμε το 2015 (έστω και για μια στιγμή) με σεβασμό και αλληλεγγύη.
Απαντάμε μόνο με στοιχεία σε συγκεκριμένα ερωτήματα, π.χ. τα περί υπερψήφισής μου του 2ου πακέτου του 3ου Μνημονίου», έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Twitter, παραθέτοντας τη σχετική ανακοίνωση.
«Διαδίδεται από κάποιους από εκείνους τους συντρόφους, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, τον Αύγουστο του 2015, υπερψήφισε το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν σε αυτούς τους συντρόφους πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είχε σχέση με το μνημόνιο.
Το είχαν χαρακτηρίσει μεν προαπαιτούμενο αλλά είχε να κάνει με την τραπεζική ένωση στην ΕΕ και ήταν μια ρύθμιση που αφορούσε όλα τα κράτη-μέλη, ακόμα κι εκείνα που δεν είχαν το ευρώ (Δανία, Βρετανία).
Ήταν ένα νομοσχέδιο που ψήφισε κάθε ένα από τα 28 εθνικά κοινοβούλια.
Ο ισχυρισμός ότι η υπερψήφιση εκείνης της ρύθμισης ισοδυναμεί με ψήφιση του μνημονίου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να χαρακτηριστεί ο Γιάνης Βαρουφάκης… μνημονιακός, θα πρέπει να διασκεδάζει πολύ την τρόικα που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του τον μεγαλύτερο εχθρό της», αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης