Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Χρηματικό πρόστιμο κι όχι ποινή φυλάκισης στη σύζυγο Netanyahu για κατάχρηση δημοσίων πόρων

Ισραήλ: Χρηματικό πρόστιμο κι όχι ποινή φυλάκισης στη σύζυγο Netanyahu για κατάχρηση δημοσίων πόρων
Η Sara Netanyahu είχε κατηγορηθεί για απάτη και κατάχρηση κρατικών κονδυλίων καθώς είχε παραγγείλει σε εταιρείες κέτερινγκ γεύματα συνολικής αξίας 85.000 ευρώ
Ένοχη για κατάχρηση δημόσιων πόρων δήλωσε σήμερα η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Sara Netanyahu μετά από μήνες διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας με τις εισαγγελικές από την οποία προέκυψε μόνο χρηματικό πρόστιμο κι όχι και ποινή φυλάκισης.
Με βάση τη συμφωνία αυτή η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 σέκελ (περίπου 2.500 ευρώ) και αποζημίωση προς το κράτος ύψους 45.000 σέκελ (περίπου 11.000 ευρώ).
Η Sara Netanyahu είχε κατηγορηθεί αρχικά για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης επειδή είχε παραγγείλει σε εταιρείες κέτερινγκ γεύματα συνολικής αξίας περίπου 85.000 ευρώ –χρήματα που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι– υποστηρίζοντας, λανθασμένα, ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Η κατηγορία για απάτη κατέπεσε και η Netanyahu κρίθηκε ένοχη για σκόπιμη εκμετάλλευση της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος από τρίτο πρόσωπο για δικό της όφελος.
Η 60χρονη αντιμετώπισε με πλατύ χαμόγελο τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που την περίμεναν στο δικαστήριο του Τελ Αβίβ πριν να ξεκινήσει η διαδικασία.
«Καταλαβαίνετε τι παραδέχεστε;» την ρώτησε ο δικαστής για να απαντήσει λακωνικά «μάλιστα».
Ο ιστότοπος YNet ανάρτησε τη φωτογραφία ενός σημειώματος που, όπως υποστηρίζει, της έστειλε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο σύζυγός της, Benjamin Netanyahu στοοποίο έγραφε «θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Να είσαι δυνατή».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Εξηγώντας την απόφασή τους να προχωρήσουν σε συμφωνία, οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν το καθαρό ποινικό μητρώο της κας Netanyahu, τη δημόσια ταπείνωση που υπέστη ως αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης και το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει –σχεδόν εννέα χρόνια– από τη διάπραξη του αδικήματος.
Ο δημόσιος υπάλληλος που κατηγορήθηκε μαζί με τη Sara Netanyahu τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο 2,5 χιλιάδων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης