Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stanley Fischer: Εάν ο Trump επανεκλεγεί το 2020, δεν θα ανανεωθεί η θητεία του Powell στην προεδρία της Fed

Stanley Fischer: Εάν ο Trump επανεκλεγεί το 2020, δεν θα ανανεωθεί η θητεία του Powell στην προεδρία της Fed
Επικρίνοντας την πολιτική της Fed, ο Trump δημιούργησε μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση για τον Powell, παρατήρησε ο Fischer
Στην πρόβλεψη, πως εάν ο Donald Trump επανεκλεγεί το 2020, δεν θα ανανεωθεί η θητεία του Jerome Powell στην προεδρία της Fed προχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Stanley Fischer.
«Αυτό θα οδηγήσει σε μία πολύ διαφορετική νομισματική πολιτική, οπότε η Fed δεν είναι πλήρως ανεξάρτητη από την πολιτική», σημείωσε ο Fischer σε ομιλία του στο Ισραήλ.
Επικρίνοντας την πολιτική της Fed, ο Trump δημιούργησε μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση για τον Powell, παρατήρησε ο Fischer.
Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση με τον Powell αντιμετωπίζοντας δυσκολίες να διατηρήσει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ, όταν κατείχε το αξίωμα αυτό  από το 2005 έως το 2013.
Ο Trump έχει συχνά επικρίνει τον Powell, τον υποψήφιο του, για την αύξηση των επιτοκίων και τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε αρκετά για να ενισχύσει την οικονομία.
Εξάλλου  ο Fischer εκτίμησε, πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει να χάσει τίποτα κατηγορώντας τη Fed, πως τροφοδοτεί την ύφεση αυξάνοντας τα επιτόκια.
Ο Fischer, που διορίστηκε αντιπρόεδρος του Fed από τον πρόεδρο Barack Obama το 2014, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης