Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εν μέσω έντασης σε Αιγαίο, Κύπρο μεταβαίνει στην Τουρκία ελληνική αντιπροσωπεία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

tags :
Εν μέσω έντασης σε Αιγαίο, Κύπρο μεταβαίνει στην Τουρκία ελληνική αντιπροσωπεία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Η ελληνική αποστολή θα μείνει στην Τουρκία έως τις 22 Ιουνίου
Εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας, ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 17/6 στην Τουρκία προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου με την αντίστοιχη τουρκική, για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας πως η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στην Τουρκία έως τις 22 Ιουνίου.
Σημειώνεται πως απώτερος στόχος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι η πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.
Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος συζητήσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας, καθώς οι πρώτες συνομιλίες είχαν πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Μαΐου και όπως είχε αναφερθεί, είχαν διεξαχθεί σε πολύ καλό κλίμα.
Πλέον και με την ελληνική και κυπριακή πλευρά να φέρονται αποφασισμένες να ζητήσουν από την ΕΕ ακόμα και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης