Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, με τα «βλέμματα» σε Fed και εμπόριο - Πιέσεις στις αεροπορικές εταιρείες

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, με τα «βλέμματα» σε Fed και εμπόριο - Πιέσεις στις αεροπορικές εταιρείες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,09% στις 378,46 μονάδες
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (17/6/2019) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματά» τους στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ξεκινά αύριο, καθώς και τις εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,09% στις 378,46 μονάδες.


Οι προσδοκίες για μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Fed κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας είναι χαμηλές, ωστόσο οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο και αργότερα εντός του 2019.
Οι επενδυτές «ποντάρουν» σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,09% κι έκλεισε στις 12.085,82 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,16% στις 7.357,31 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,44% στις 5.390,95 μονάδες.




Παράλληλα, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,07% κι έκλεισε στις 20.626,42 μονάδες.


Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς οι πρόεδροι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν στα τέλη του μήνα στη σύνοδο κορυφής των G20, προκειμένου να διαπραγματευτούν μία εμπορική συμφωνία.
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για μια «μεγάλη» εμπορική συμφωνία στο πλαίσιο αυτής της πιθανής συνάντησης.
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο πλευρές τελικά θα επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.
«Το κλίμα γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας παραμένει αβέβαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vishnu Varathan της Mizuho Bank, προσθέτοντας ότι «η σύνοδος κορυφής των G20 αποτελεί απλώς ένα στάδιο ώστε να ξεκινήσει η ολική ανάκληση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων».
Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών βρέθηκαν υπό πίεση σήμερα, μετά την προειδοποίηση κέρδους στην οποία προχώρησε η γερμανική Lufthansa για το τρέχον έτος, με τη μετοχή της να καταγράφει απώλειες 11,6%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017.
Η Lufthansa πίεσε χαμηλότερα το σύνολο των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, με την Air France - KLM να σημειώνει πτώση 4,3% και την easyJet να υποχωρεί κατά 4,4%.
Στα εταιρικά νέα, με άνοδο 1,4% έκλεισε η μετοχή της Deutsche Bank, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι η γερμανική τράπεζα προωθεί τη δημιουργία μιας bad bank, σε μια προσπάθεια βαθιάς αναμόρφωσης των εμπορικών της συναλλαγών.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι υποψήφιοι διάδοχοι της Theresa May πραγματοποίησα χθες (16/6) debate στο Channel 4, από το οποίο ωστόσο απουσίαζε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών -και φαβορί για τη θέση- Boris Johnson.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι άσκησαν κριτική απέναντι στον Johnson, αναφορικά με την υπόσχεσή του να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου 2019, με ή χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης