Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1,1% για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων - Στα 51,93 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 1,1% για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων - Στα 51,93 δολ. ανά βαρέλι
Η τιμή του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με απώλειες 1,1% ή 58 σεντς, στα 51,93 δολ. ανά βαρέλι.
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (17/6/2019) το πετρέλαιο, μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες ανόδου, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα, ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία αντιστάθμισαν τους φόβους για μια επιβράδυνση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα σε ένα χαμηλό άνω των 17 ετών, καταγράφοντας αύξηση 5% τον Μάιο, μικρότερη από την αύξηση 5,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, αλλά και από την αύξηση 5,4% του Απριλίου.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στο Ιράν, που αναμένεται να ξεπεράσει το διεθνώς συμφωνημένο όριο για τα αποθέματα ουρανίου, με τον εκπρόσωπο του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας να δηλώνει ότι η χώρα θα αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμού σε 20% για χρήση σε τοπικούς αντιδραστήρες.
Το Ιράν θα υπερβεί το διεθνώς συμφωνημένο ανώτατο όριο εμπλουτισμού του 3,67%, το οποίο είναι το ποσό που επιτρέπεται για την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας.
Οι απώλειες για τον «μαύρο χρυσό» παρέμειναν, ωστόσο, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω των ανησυχιών για την προμήθεια πετρελαίου και των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας στα δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.
Οι επιθέσεις στα τάνκερ έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλεια των δεξαμενοπλοίων που διέρχονται τα στενά του Ορμούζ, από όπου διακινείται το 30% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, αλλά και αγωνία για την πορεία των τιμών του πετρελαίου.
Η τιμή του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με απώλειες 1,1% ή 58 σεντς, στα 51,93 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 1,8% στα 60,9 δολ. ανά βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), που δημοσιεύθηκε σήμερα, έδειξε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου από επτά μεγάλα πεδία σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 70.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η συνολική παραγωγή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 8.520 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η παραγωγή πετρελαίου από το πεδίο Permian Basin, το οποίο καλύπτει τμήματα του δυτικού Τέξας και του νοτιοανατολικού Νέου Μεξικού, αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 55.000 βαρελιών ημερησίως σε σχέση με τον Ιούνιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης