Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω χαλάρωσης των ανησυχιών για την κόντρα ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,95% το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω χαλάρωσης των ανησυχιών για την κόντρα ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,95% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του 3,68%
Ισχυρά κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (18/6) το πετρέλαιο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμπορική κόντρα ΗΠΑ και Κίνας αρχίζει να χαλαρώνει
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,13 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε ράλι με κέρδη της τάξεως του 3,68% στα 54,09 δολ. ανά βαρέλι.

Όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, η συνάντηση της 25ης Ιουνίου είναι πιθανό να αναβληθεί, κυρίως επειδή η πλευρά της Ρωσίας δεν ήταν σύμφωνη με αυτη την ημερομηνία.
Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar Zanganeh, δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες τον ερχόμενο Ιούλιο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς οι προέδροι των δύο χωρών ενδέχεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στην Ιαπωνία αργότερα εντός του μήνα, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν το εμπόριο.
Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, η πλευρά του Πεκίνου δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αυτή τη συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης