Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε πως η ένταση που επικρατεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα επηρεάσει τη σημερινή πορεία της αγοράς. Η ψυχολογία παραμένει θετική αλλά δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με τους αγοραστές να κατεβαίνουν λίγο χαμηλότερα.

Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο με τους αναλυτές να «κυνηγούν» τις τιμές ανεβάζοντας τις τιμές στόχους. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι συνετή αυτή η κίνηση. Σίγουρα το ενδεχόμενο σταθερής κυβέρνησης, φιλοεπενδυτικής και με αυτοδυναμία δίνει έναν αέρα. Αλλά βλέπουμε κάποια «μαστιγώματα» στις τιμές στόχους.

Οι τιμές πάντως των τραπεζών δέχονται αξιόλογες πιέσεις λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Το είχαμε δει στη Ντρουκφέρμπεν, το είδαμε και στην FG Europe και το είχαμε σχολιάσει. Δίνανε οι αναλυτές discount 25% λόγω λέει εμπορευσιμότητας, ή χαμηλής αποτίμησης κ.τ.λ. Και βγαίνει εξαγορά σε εταιρεία που είχαν αποτιμήσει και όχι μόνο δε δόθηκε discount αλλά πουλήθηκε και σχεδόν 45% υψηλότερα από την εκτίμηση.

Θέλει δηλαδή ο βασικός μέτοχος να εξαγοράσει την εταιρεία και θέλει και discount; Όταν την έβαζε στο χρηματιστήριο έδινε discount; Κανονικά θα πρέπει να δίνει premium άμα θέλει να τη βγάλει έξω. 

Δηλαδή μήπως πρέπει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δει λίγο τις τελευταίες δημόσιες προτάσεις; Θα μου πείτε εδώ δεν έχει γίνει τίποτα με τη Folli Follie και εσύ περιμένεις για γίνει με μικρούλες; Έλα ντε…

LAMDA: Από ‘δω και πέρα θεωρούμε πως το ενδιαφέρον θα πρέπει να στραφεί στο πως θα αρχίσει να γίνεται το έργο. Από που δηλαδή θα προέλθουν τα λεφτά. Οι πληροφορίες λένε πως όλοι περιμένουν τη γενική συνέλευση για να λάβουν απαντήσεις.

Το έργο είναι μεγάλο χρειάζονται πολλά μα πάρα πολλά λεφτά για να ξεκινήσει αλλά χρειάζονται και τα λεφτά που πρέπει να δοθούν στο κράτος. Η εταιρεία αποτιμάται 637 εκατ. ευρώ. Λογικά μία αύξηση κεφαλαίου θα πρέπει να γίνει. Αυτό θεωρούμε το γνωρίζουν οι επενδυτές. Εμείς στην παρούσα φάση είμαστε υπέρ της αύξησης προκειμένου να πάει ο δανεισμός πιο μετά και με καλούς όρους.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι αναλυτές βλέπουν θετική την αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού και κάποιοι δεν έχουν συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις τους μία αύξηση. Σταθεροποιητικά η μετοχή στα 1,90 ευρώ με τη Euroxx να έχει δώσει τιμή στόχο τα 2 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγαίνουν χαρτιά καθώς το κλίμα βάρυνε κάπως. Οι πιέσεις απλώνονται σε όλο το ταμπλό και πάνε να γίνουν σημαντικές. Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες αν και δεν πιέζονται λιγότερο οι υπόλοιπες.

ΔΕΗ: Πιέζεται και αυτή και βρίσκεται στα 2,08 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Διαπραγματεύεται κάτω από 2 ευρώ με απώλειες 2% και χαμηλό σχετικά όγκο συναλλαγών.

NEWSPHONE: Έχει ανακοινώσει μία σύνθετη συναλλαγή. Πήρε καράβι, το δίνει τώρα, το χρηματοδότησε από τα χρήματα που πήρε αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο και μένουν κενά κάποια σημεία τα οποία θέλουμε λίγο να φωτίσουμε. Σε πρώτη ανάγνωση βρίσκουμε θετικά στοιχεία.

Βλέπουμε όμως πως η εξαγορά αφορούσε περί τα 10 εκατ. ευρώ και θέλουμε να δούμε εκτός από τα χρήματα που επιστρέφονται και ξαναδίνονται με επιτόκιο αλλά θέλουμε να δούμε τι γίνεται με τα υπόλοιπα.

MODA BAGNO: Νέο limit down. Βγαίνουν κομμάτια και έχει ανεκτέλεστο περίπου 10 χιλ. τεμάχια που αντιστοιχούν βέβαια σε λίγα ευρώ, αλλά ποιος θα τα πάρει τέτοια μέρα με την αγορά να χάνει άνω του 1%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Όσα έχουν κάνει πράξη στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης δείχνουν καλύτερη συμπεριφορά με τους αγοραστές να είναι χαμηλά αλλά να μην υπάρχουν ακραίες απώλειες. Ίδωμεν…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης