Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Ο ετήσιος πληθωρισμός που αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχώρησε στο 1,6%
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/6) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,7% τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο 1,3%.
Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός που αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ερωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 1,6% για τον ίδιο μήνα, έναντι 1,9% τον Απρίλιο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος καταγράφηκε στον ενεργειακό κλάδο, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά +3,8% ετησίως, ενώ οι τιμές στον κλάδο τροφίμων, ποτών και καπνού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,5%.
Οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά +1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,3%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,2%) και την Πορτογαλία (0,3%) ενώ αντίθετα τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ουγγαρία (4%) και τη Ρουμανία (4,4%).
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε δεκαέξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέμεινε σταθερός σε πέντε, ενώ αυξήθηκε σε έξι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης