Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Δορυφόρος εντόπισε το Τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» δυτικά της Πάφου

Κύπρος: Δορυφόρος εντόπισε το Τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» δυτικά της Πάφου
Από τις συγκεκριμένες συντεταγμένες προκύπτει ότι ο «Πορθητής» -μαζί με το Barbaros- πλησίασε στα 50 με 60 χλμ τις ακτές της Πάφου
Δορυφορικές εικόνες που δείχνουν το Τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» να πλέει δυτικά της Πάφου έχει στα χέρια της η Κυπριακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» διακρίνεται μέσα από τα σύννεφα να κινείται κοντά στην Πάφο, συνοδευόμενο από την πολεμική φρεγάτα Barbaros.
Η δορυφορική εικόνα που δείχνει τον Πορθητή ανοιχτά της Πάφου
Οι δορυφορικές εικόνες -που έχουν ληφθεί στις 16 Ιουνίου- δημοσιεύτηκαν στο Twitter από τον λογαριασμό Image Sat Intl, ο οποίος δίνει και συγκεκριμένες συντεταγμένες για το τουρκικό γεωτρύπανο (Latitude: 34.9065964 / Longitude: 31.508665833333332).
Από τις συγκεκριμένες συντεταγμένες προκύπτει ότι ο «Πορθητής» -μαζί με το Barbaros- πλησίασε στα 50 με 60 χλμ τις ακτές της Πάφου.
Ο ίδιος λογαριασμός είχε δημοσιεύσει εικόνες από τις ύποπτες κινήσεις του πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας και τον περασμένο μήνα. Σε εκείνες τις φωτογραφίες ο «Πορθητής» εμφανιζόταν να βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από ανοιχτά της Κύπρου.
Οι συντεταγμένες που δίνουν για τον Πορθητή
Οπως αναφέρει το SigmaLive, η Κυπριακή Κυβέρνηση δηλώνει πως υπάρχουν πληροφορίες για τουρκική γεώτρηση, δίχως ωστόσο να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει.
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να στείλει ερευνητικό πλοίο και στο Καστελόριζο.
Xθες (17/6) οι Τούρκοι απάντησαν με ένα μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου στα αιτήματα Ελλάδας και Κύπρου για κυρώσεις από την ΕΕ στην Αγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης